Praf sindical în ochii necăjiţilor
http://www.mesagerulhunedorean.ro/wp-content/uploads/2013/05/volodia1.jpgVolodia Macovei
Când aud de sindicalism în România, mă buşeşte râsu-plânsu. Râd, pentru că ştiu bine că protestele sindicale sunt circ inutil, menite fiind doar să mai scoată un aranjament doldora pentru liderii de sindicat, care mai notează în agendă o activitate, să nu le scoată oamenii ochii pentru salariile nesimţite pe care şi le însuşesc. Şi plâng, pentru că văd necăjiţi, speriaţi de viaţa lor şi de necazuri, care tremură în stradă cu speranţa deşartă că, printr-o minune, nu vor ajunge muritori de foame.
Un grup vijelios de şapte sindicalişti din metalurgia hunedoreană a participat la protestul de două ceasuri, de la Bucureşti, menit să sancţioneze intenţia guvernului de a majora preţul la gazele naturale. Mă gândesc că au plecat numai şapte, pentru e numărul optim de meseni, uşor de trecut cu vederea, la terasele de pe Dealul Negru, la un mic şi o bere de descurcat iţele economiei. Mă gândesc, iarăşi, că sindicalismul din metalul hunedorean e numai potrivit de cinic să protesteze, în condiţiile în care distrugerea siderurgiei hunedorene este şi opera liderilor de sindicat care, cu demagogie, şi-au burduşit buzunarele şi au făcut pact cu diavolul.
Cine crede că sindicalismul mai funcţionează în România, se înşală amarnic. E simplu de observat: mai toţi liderii sindicatelor importante din România, pe lângă cei care şi-au vândut sindicaliştii pentru politică, au trecut de la izmenele rupte-n fund la averi uriaşe, pupând funduri guvernamentale, indiferent de culoare şi semnând documente care au dus la sapă de lemn industria românească. Şefii de federaţii sindicale sunt proprietari de moşii, bănci, afaceri prospere cu statul, dar ies la rampă, din când în când, transpiraţi şi cu o cămaşă ponosită, păstrată pentru astfel de ocazii, şi urlă răguşiţi că au o durere în suflet că oamenii sunt aruncaţi în stradă. După care merg la un caviar mic şi un Porto cu guvernanţii, şoptind grav: „V-a plăcut, dom` ministru? N-am deranjat circulaţia în faţa guvernului decât două ceasuri şi nu mai facem de-astea decât când spuneţi matale că dă bine, să fie dialog!”. Sic!
Sindicalismul românesc este o cloacă în care golănaşi fără chef de muncă fac averi pe nefericirea oamenilor în numele cărora vorbesc. Nimic mai mult.
sunteti partial dezinformat. ati auzit de sindicatul invatamant preuniversitar hunedoara ?!
se vede ca nu. le cunoasteti activitatea ? evident, nu. altfel, ati fi spus ca exista o exceptie de la regula despre care vorbiti.
sindicatul din invatamant e o rusine!
Curtea de Conturi ar trebuisa-i viziteze!
Dl Volodia ,e adevarat ce afirmati in articol,problema este ca e too late!I 23 de ani baietii destepti din sindicate si-au facut norma la….avere;vezi un ex. petcu sau cum se numeste;pacat ca angajatii nu s-au prins inca de smecheria tipic mafioata;ce sa mai zic de sindicatele care luau direct banii de cotizatii direct din salarii;INCA MAI SUNT CREDULI IN SINDICATE!asta e RO.
durule, ori esti foarte prost, ori esti nemernic !!!
Domnu’ reporter,
Ar trebui sa va buşeasca râsu-plânsu cand va uitati in ograda proprie. Ce a facut presa in perioada in care siderurgia s-a prabusit la Hunedoara?
Si daca tot incriminati liderii sindicali de la Hunedoara, nu ne dati si niste exemple … argumentate.
In rest sunteti si dvs. de rasu-plansu si nu faceti altceva decat sa „latrati” la cei de la putere. Cand or veni ai dvs. la putere o sa inlocuiti „latratul” cu „guduratul”.
Sa fim sanatorsi …
Sindicalistii aparuti dupa revolutie s-au reprezentat pe ei insusi si au reusit sa adune averi din cotizatiile naivilor membri de sindicat.
In majorititatea cazurilor nu au reprezentat pe sindicalisti iar presiunile facute de acestia au avut ca efect obtinerea, pentru dansii,de foloase materiale.
Au vrut sa treaca drept reprezentanti ai sindicallistilor dar s-au coalizat cu conducerea entitatii sau cu unele partide politice ca sa-si mentina privilegiile.Depre toate aceste lucruri ne-ar putea da detalii liderii sindicatelor de la Siderurgica Hunedoara, Mecanica Orastie, Renel, AJOFM, etc.
Cum se explica ca unii lideri de sindicat ies la pensie din aceasta functie? Unii nu se mai dau dusi si vor sa-i reprezinte in continuare pe salariatii inexistenti in societate ( Mecanica Orastie).
S-au dedulcit la nemunca si le e greu sa renunte la plecari la munte, la mare si in strainatate pe banii sindicalistilor.Si asa cu mici cadouri de sarbatori si mari cheltuieli personale se epuizeaza intreaga cotizatie stransa in cursul anului.
Au ajuns asa din cauza tolerantei dusa la paroxism a membrilor de sindicat.
Altii utilizeaza metode perverse de a se mentine pe functie. Nu convoaca nici o sedinta de alegeri desi mandatul lor a expirat(AJOFM).