Eveniment

Liderul sindical Constantin Stoica este nemulţumit de modul în care decurge ancheta legată de răpitorii fiului său: „Cine vrea să tărăgăneze lucrurile?“

03 constantin stoica (3)Sorina Popa

Constantin Stoica (foto), liderul Sindicatului „Speranţa”, din Orăştie, al cărui fiu a fost răpit, sechestrat şi maltratat, anul trecut, de mai mulţi bărbaţi, este nemulţumit de modul în care decurge ancheta.

„Avem martori că suntem terorizaţi”…
Stoica susţine că nu i se pare normal ca aceia care i-au răpit fiul să fie cercetaţi în stare de libertate. „Judecătorii au motivat aprobarea recursului celor care l-au răpit pe fiul meu, că nu au fost administrate probe noi după săvârşirea faptei”, a spus liderul sindical. Pe de altă parte, Constantin Stoica a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că el a primit 56 de zile de concediu medical, în urma bătăii aplicate de către tatăl unuia dintre răpitorii fiului său. El a făcut contestaţie, la Institutul de Medicină Legală din Timişoara, deoarece dacă i se vor acorda peste 60 de zile de concediu medical, agresorul lui va putea fi încadrat la tentativă de omor. „Noi nu suntem în siguranţă, după ce tinerii care l-au răpit pe fiul meu au fost eliberaţi. Trăim permanent cu frica-n sân. Judecătorii au motivat că răpitorii nu prezintă pericol social. Un prieten de-al unuia dintre cei trei, care l-au dus şi l-au legat pe băiatul meu, vine mereu la poarta casei noastre şi loveşte gardul, urlă, ne ameninţă că ne taie capul la toţi membrii familiei. Şi pe vecini i-a ameninţat că-i omoară. Avem martori că suntem terorizaţi. Am făcut plângeri la Poliţia Orăştie, dar procurorii i-au dat NUP individului. Este vorba de Alexandru Teodorescu. Iar cei trei, Sergiu Dănciulescu, 25 de ani, Cornel Teioşanu, 30 de ani, ambii din Orăştie, şi Aurel Groza, din Beriu, de trei luni au voie să părăsească localitatea de domiciliu. Am făcut recurs vizavi de decizia judecătorilor, însă, culmea, acelaşi complet care a aprobat ca ei să fie cercetaţi în libertate a judecat recursul înaintat de noi. E clar că nu am avut succes. Mai mult, am cerut strămutarea procesului fiului meu, dar acest lucru nu ni s-a aprobat. Am făcut reclamaţie la Consiliul Superior al Magistraturii, dar cei de acolo au răspuns că pot efectua numai verificări de natura administrativă privind activitatea procurorilor sau a judecătorilor”, a spus liderul sindical de la „Speranţa”.

„Aşteptăm de cinci luni o expertiză”…
Stoica a arătat că un alt document, care a fost prezentat magistraţilor de către unul dintre cei inculpaţi în dosarul răpirii, este unul fără suport legal. ”Este vorba despre o adeverinţă, prin care Cornel Teioşanu ar face dovada că este salariat. În actul prezentat judecătorilor scrie că adeverinţa respectivă are valabilitate trei luni de la data emiterii ei, fără însă ca aceasta să fie datată”, a afirmat Constantin Stoica. Deşi procesul fiului său a început pe 20 octombrie anul trecut, lucrurile, susţine Stoica, trenează. „Aşteptăm de cinci luni o expertiză a hainelor fiului meu din ziua în care a fost răpit şi legat de un copac şi bătut. Pe hainele lui era urina unuia dintre cei trei pe care-i acuzăm de această faptă. Am plătit 500 de lei ca să se facă această expertiză, însă anchetatorii au trimis sacul cu haine la Institutul Mina Minovici, în loc de Institutul Naţional de Criminalistică. Cei de la Mina Minovici au răspuns că nu se poate afla a cui este urina de pe haine. În 2013, nu se poate întâmpla aşa ceva”, spune revoltat Stoica.
Sergiu Stoica, fiul liderului Sindicatului „Speranţa“, din Orăştie, a fost răpit, în septembrie anul trecut şi dus la Grădiştea de Munte, unde a fost bătut, legat de un copac şi abandonat în pădure. În urma răpirii sale, tânărul i-a acţionat pe agresori în judecată, aceştia fiind acuzaţi de lipsire de libertate, lovire şi alte violenţe.

One thought on “Liderul sindical Constantin Stoica este nemulţumit de modul în care decurge ancheta legată de răpitorii fiului său: „Cine vrea să tărăgăneze lucrurile?“

  • Hombre,in locul tau as plati cateva mii de euroi,cui trebuie,si i-as baga pe astia in pamant,daca au facut ce spui tu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura