„Mitul cã avem prea mulţi funcţionari trebuie demolat”
Deputatul european Iuliu Winkler (foto) a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că UDMR este nemulţumită de modul în care se desfăşoară dezbaterea şi consultarea publică pe marginea Acordului de parteneriat care se va încheia între România şi UE pentru perioada 2014-2020.
Opinii devastatoare de la Bruxelles
Potrivit deputatului european al UDMR, dialogul pe marginea acestui Acord de parteneriat este lipsit de consistenţă, având doar un caracter formal. „UDMR a transmis Ministerului Afacerilor Europene propunerile noastre înglobate în Planul de dezvoltare Transilvania 2020, dar nici până acum nu am primit vreun răspuns“, a afirmat Winkler. Parlamentarul european susţine că, din cauza acestui formalism, dar şi a lipsei de capacitate administrativă, Ministerul Fondurilor Europene ar putea eşua din nou în tentativa de a se prezenta cu un proiect de acord viabil în faţa Comisiei Europene (CE).
Potrivit acestuia, CE va semna acorduri de parteneriat cu toate cele 28 de state membre ale UE. Deputatul european a amintit faptul că au fost deja trimise două variante preliminare ale acestui acord la Comisie, care au generat din partea Bruxelles-ului „opinii devastatoare“.
Propuneri care se bat cap în cap
„Dialogul formal a dus la o slabă calitate a propunerilor trimise la Bruxelles. Mai mult, există chiar propuneri care se bat cap în cap“, a spus Winkler. În opinia lui, s-a ajuns la formulări divergente, pentru că aceia care s-au ocupat de redactarea schiţei de acord, pur şi simplu au copiat, fără să citească, propunerile venite de la ministere. Deputatul european a mai spus că, în context, Comisia Europeană critică şi slaba capacitate administrativă a României. „Practic, una dintre concluziile Comisiei este că avem un sector public extrem de mic în comparaţie cu majoritatea statelor membre“, a subliniat Winkler. Deputatul european a adăugat că trebuie demolat mitul existent, conform căruia, avem prea mulţi funcţionari publici. El a arătat, că de fapt, România duce lipsă de funcţionari publici competenţi, în context, declarând că regretă faptul că Guvernul recurge la noi disponibilizări în acest sector.
Mai du-te ba in ungaria ta si lasa-ne in pace
Pentru un detinut, care a facut o infranctiune si este la puscarie ,plateste pentru el statul ,cazare si mancare ,2500 de lei lunar ,pentru un civil corect ,cinstit si educat sa munceasca sa nu fure cat credeti ca, ar trebui sa primeasca salariul minim lunar ?