Maidanezii au pus stăpânire pe străzile Devei
Un lucru este cert. Numărul câinilor vagabonzi a crescut foarte mult în oraşele judeţului. Dar, surse din cadrul unor ONG-uri care se ocupă de această problemă şi monitorizează situaţia maidanezilor din judeţ, afirmă că municipiul Deva este cel mai afectat de numărul mare de câini fără stăpân. Şi nici nu este nevoie să-ţi spună cineva acest lucru, deoarece oricine poate vedea că, de vreo două luni încoace, maidanezii au pus stăpânire pe străzile municipiului reşedinţă de judeţ, începând din centrul oraşului şi continuând cu zonele periferice. Pericolul de a fi muşcat există la fiecare pas, mai ales acum când câinii se află în perioada împerechierii, iar cetăţenii spun că au ajuns deja în pragul disperării.
Câini au fost eliberaţi de la adăpost?
Terorizaţi de-a dreptul de maidanezii care colindă pe străzile municipiului în haite, şi miraţi de unde au apărut atât de mulţi câini, într-un timp atât de scurt, oamenii spun că patrupezii au fost eliberaţi şi aduşi în oraş de la adăpostul firmei Magnum Ball, din Sântuhalm, după ce acesteia i-a expirat contractul cu Primăria Deva. Însă medicul Terezia Dinu, preşedintele Asociaţiei „Natura”, asociaţie care se ocupă de câinii fără stăpân de mai multă vreme şi administrează vechiul adăpost de la Sântuhalm, afirmă că este exclus acest lucru şi că zvonurile sunt false. După încetarea activităţii firmei Magnum Ball, cei de la „Natura” au preluat în adăpostul lor aproximativ 250 de câini aflaţi în adăpostul vecinilor. Medicul Terezia Dinu, care are suficientă experienţă în acest domeniu, crede că zecile de maidanezii care au umplut municipiul Deva sunt aduşi din alte localităţi şi din satele limitrofe.
Un serviciu care funcţionează doar pe hârtie?
Aşa stând lucrurile, am încercat să aflăm ce face Primăria Deva pentru a limita invazia de câini vagabonzi şi a curăţa oraşul de ei. Dar întîi trebuie să spunem că, Primăria face parte din Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Serviciul judeţean pentru ocrotirea animalelor fără stăpân” înfiinţat de Consiliul Judeţean Hunedoara. Este un serviciu la care au aderat majoritatea primăriilor de municipii şi oraşe din judeţ, despre care conducerea Consiliului Judeţean susţinea, la momentul constituirii, că va rezolva în doi ani problema câinilor vagabonzi din judeţul nostru. Pentru asta, respectivului serviciu i s-au alocat fonduri substanţiale din bugetul judeţului. Însă, iată, a trecut deja un an, şi nu s-a întâmplat nimic, ba dimpotrivă este tot mai rău în această privinţă. Ne întrebăm oare ce s-a făcut, totuşi, cu milioanele de lei alocate acestui serviciu înventat de conducerea Consiliului Judeţean? Sau acesta este doar o sursă de sifonat banii publici?
Primăria Deva a trimis adresă la judeţ
Dar să revenim la Primăria Deva. Melaniei Iscru, consilier la cabinetul primarului, precizează că, în urma numeroaselor reclamaţii şi plângeri ale cetăţenilor, primăria a trimis o adresă Serviciului de oacrotire a animalelor fără stăpân de la Consiliul Judeţean prin care se solicita ca acesta să ridice până la data de 31 august câinii vagabonzi care au umplut oraşul. Problema-i că nu se ştie ce va face primăria în cazul în care solicitarea ei nu va fi rezolvată.
Era foarte ocupat cu şedinţa
Am încercat noi să aflăm dacă cei de la Serviciul judeţean îndrituit să facă ordine în problema maidanezilor au început să adune câinii. Dar medicul veterinar Ciprian Hodor, directorul serviciului amintit, auzind ce îl întrebăm, s-a dat lovit în aripă, adică ne-a spus că se află într-o şedinţă şi nu poate vorbi. Apoi şi-a închis ambele telefoane şi, păs de-a mai răspunde. Aşa stând lucrurile ce să mai zicem? Mai aşteptăm un an să vedem dacă vom scăpa de maidanezii din oraşele judeţului, aşa cum se bătea cu pumnul în piept preşedintele Consiliului Judeţean, atunci când a inventat şi a dat viaţă acestui serviciu judeţean de ocrotire-ecarisaj, care deja a început să pape banii publici, dar fără nici un rezultat în folosul comunităţilor locale.
Primăria nu știe ce să facă de multă vreme! Personal am sunat o dată pentru a reclama faptul că în zona blocului unde locuiesc s-au aciuiat 3 javre de care era dificil să treci pentru a intra în bloc. Mi s-a răspuns că „e dificil de prins, pentru că îi cunosc câinii pe hingheri”!! Păi dacă așa javre inteligente, eu zic să le valorificăm potențialul, nu?
Asta da LUX !!!
Sa fii ciine in Deva a devenit un lux!! Te apara chiar Consiliul Judetean!!
Bravo lor, alesilor nostri din Deva.Abia acum am inteles ca DUMNEALOR se ocupa doar de binele nostru al oamenilor. De animale (ciini porci si alte dihanii) se ocupa ai lui MOLOT !!!
🙂
Le-as dori tuturor care se ocupa de caini vagabonzi sa ii aiba la poarta in fiecare noapte sa le faca galagie cum fac in fiecare noapte in oras . Sant nisti mincinosi nu fac nimic vizavi de problema ! Doar fura si ei banii ca si cei care conduc orasul si judetul !
Cetatenii orasului Deva nu trebuie sa fie socati de ceea ce li se intimpla, sa nu uitam ca au un primar zero barat, incapabil, natang si rauvoitor, ce-a mai mare grija a lui a fost sa distruga calaretul si violonistul din fata de la Ulpia SC nu sa construiasca ceva… Probabil in nici un oras din Romania primarul nu si-a inceput mandatul distrugand ceva ce deja era facut, ci incercand sa faca ceva ce era nevoie ! Si asta este abia incepul, in timpul pe care al mai are la condus orasul Deva, impotentul intelectual, Marginean va duce orasul de rapa, doar asta poate… doar asta face !