Actualitate

O Nouă Republică, o veche deziluzie

volodia
Apariţia unei formaţiuni noi, cu tineri combativi şi puşi pe fapte mari, Noua Republică, chiar cu stângăciile unor oameni prea puţin antrenaţi politic, mi s-a părut salutară, bună de adus puţină prospeţime pe mucegaiul tuciuriu al politicii româneşti. Am tot aşteptat să văd cum se încheagă, cum îşi aşază identitatea, cum îşi face loc în politică. Nimic special, din păcate, dar am păstrat speranţa că e doar un început mai greu. Nimic, însă, nu m-a avertizat asupra pericolului alunecării înspre o politică a gesturilor strâmb teatrale, menite să înlocuiască discursul serios.
Spre marea mea deziluzie, am fost pus, de aceşti tineri de la Noua Republică, în situaţia de a rememora gesturi penibile, inutile în construcţia lor puerilă, pe care doar Corneliu Vadim Tudor a fost în stare să le producă, atunci când, în lipsă de argumente şi credibilitate, a încercat să capete suportul amatorilor de derizoriu, de spectacol grotesc. Genul de electorat vizat de astfel de gesturi este acela care îngroaşă masa spectatorilor de emisiuni TV cultivând cultura periferiilor, exhibiţionismul şi analfabetismul.
După gestul subţire şi penibil al preşedintelui Noii Republici, Mihail Neamţu, care a pus pe masa de discurs a premierului Victor Ponta, vezi Doamne!, punga cu arginţi, la Deva, vineri, în timpul unei discuţii fără de politică, despre agricultură, o discuţie foarte serioasă, în care fermierii au cerut lămuriri ministrului Daniel Constantin, a venit Ioan Cristea, proaspăt nou-republican, şi el cu o punguţă cu bani, gestul său stârnind cel mult un soi de milă, prin inutilitate şi penibilul situaţiei. „Gestul lui Ioan Cristea a susţinut campania demarată de Noua Republică de a informa cetăţenii hunedoreni despre bilanţul cabinetului lui Daniel Constantin”, scrie pe site-ul Noii Republici.
Campania ar fi fost inteligentă, dacă acest domn mergea prin satele hunedorene, cu colegii, să adune oamenii şi să le explice ce slab e ministrul Agriculturii şi care sunt variantele lor pentru viitorul agriculturii româneşti. Dar nu un spectacol de prost gust, mai ales că a fost plasat în mijlocul unei adunări de oameni serioşi, cu probleme serioase. O maimuţăreală ieftină, după modelul naţionaliştilor de paradă. Şi o mare deziluzie: aceşti tineri sunt amatori de expunere publică, nu de gesturi politice serioase. Mare păcat!

8 comentarii la „O Nouă Republică, o veche deziluzie

  • Motivatia gestului domnului Ioan Cristea a fost de ordin politic? Domnule Macovei, sunt chestiuni politice votul lui Daniel Constantin in consiliul de ministrii UE cu privire la anumite pesticide, impozitul pe norma de venit, criza laptelui, preturile mai scazute ale porumbului, florii soarelui sau graului fata de majoritatea tarilor europene, renuntarea la subventia pe motorina, uleiul pentru saraci, controalele abuzive? Faptul că decideti sa ignorati Liga Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania care vorbeste de falimentarea agriculturii romanesti si sa puneti etichete unui partid conform unor clisee e alegerea dumneavoastra.

  • Un articol plin de vorbe goale, perfidie, ipocrizie si fals.
    Semnat Volodia Macovei (n.1967, Bacau).
    Mai rasfirati, baieti, mai rasfirati…

  • Un articol despre un gest dar nimic despre motivatia gestului care ar putea edifica electoratul asupra unor decizii ale ministrului puerile si paguboase. Bravo Noua Republica!

  • Un articol pe care l-as califica mai mult decat SLAB, lipsit de profesionalism. Daca tot va luati de gesturi, expuneti si motivatia gestului. Sau, daca tot sunteti pro-guvernare, ar fi fost bine sa mentionati cu ce solutii constructive vine Guvernul Ponta, pe probleme de agricultura, pentru a stimula productia agricola si cresterea gradului de cultivare a terenului. Ca pina una alta, tatuca Iliescu a dat pamintul inapoi la oameni, dar acestia nu au posibilitatea sa il munceasca. Si statul nici nu le faciliteaza sistemul legislativ pentru a accesa fonduri europene, nici nu ii lasa sa isi vinda terenul celor care au potential financiar si tehnologie de cultivare si recoltare.
    In rest sa nu uitam ca Noua Republica este singurul partid, la ora actuala, care face opozitie in Romania rosie.

  • La ce discutie serioasa faceti referire? Daca dvs., dle Macovei, considerati ca la acea intalnire au luat parte oameni seriosi, uite chiar in necunostinta de cauza, va dau dreptate, dar doar in proportie de 50%. Va si argumentez de ce. Daca despre producatorii si agricultorii hunedoreni ce reprezinta 50% procent cu care sunt de acord, nu stiu nimic si-i pot considera seriosi, cu probleme reale, serioase, pot spune cateva cuvinte despre spagarul de la agricultura, vandut varanului, un lobyst anti national, tradator precum toata gasca care s-a perindat pe la guvernare in ultimii ani.
    Ati considerat gestul extremist, pueril, stangace, recomandand o alta abordare, tacita cumva, indirecta, cu un perelinaj prin satele judetului, sa le spune ce? Ca sunt mintiti, ca sunt furati, tradati, de parca ei, taranii agricultori sau mai marii producatori agricoli, nu stiu.
    Stiti ce mi-au spus oamenii pe care incercam sa-i conving cu metodele sugerate de dvs.? Ca ce le spun lor, sa o spun acolo sus, unde nimeni nu-i asculta si de unde se distruge tara.
    Iar cand oameni, lideri precum Mihail Neamtu, Augustin Ofiteru sau iata, un simplu cetatean, dl. Ioan Cristea, au curajul sa arate capul imputit al pestelui prin premierul mitoman si un ministru precumDaniel Constantin, cel putin dubios, veniti si ne spuneti ca nu asta e calea. Dar ce doriti, sa discutam susotind la o cafea, de cat de rau ne este, dar cand trebuie sa aratam sursa raului sa ne facem ca totul e bine acolo, guvernul e corect si lucreaza in interesul natiunii?
    Noua Rpublica are curajul sa se manifeste in afara tiparului folosit pana acum de asa-zisa opozitie, un blat ordinar de genul, acum e randul nostru…furam…furam. Noua Republica va continua pe aceasta cale a adevarului spus direct, acolo sus, unde guvernantii si clica lor parlamentara se cred zei, dar nu sunt decat un Iuda pentru acest popor.

  • Agricultura României se află, în acest moment, în pericol de faliment, iar pentru remedierea situaţiei este nevoie de o abordare politică responsabilă, un management performant, precum şi de un Minister al Agriculturii responsabil de viitorul agricultorilor, potrivit unei scrisori deschise adresată de Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR) preşedintelui României, Traian Băsescu, premierului Victor Ponta, precum şi altor oficialităţi.

  • Doar un scurt răspuns general.
    Textul de mai sus nu apără guvernul României, iar opiniile mele, în timp, în ceea ce îl privesc, sunt clare. Dezamăgirea de care vorbesc are o raţiune simplă: românii s-au săturat de gesturi teatrale, de simbolistică care nu rezolvă nimic, ci numai impune imagini fulgurante. Oamenii vor soluţii, opinii pertinente, politicieni serioşi, lucruri de care nu au avut parte. Ce au înţeles oamenii din gestul cu punguţa de bani? Nimic. Era interesant dacă autorul gestului se ridica frumos şi punea întrebările-criticile respective direct ministrului, în faţa întregii prese hunedorene. Aşa, opinia NR ar fi apărut peste tot, ar fi fost o poziţie critică asumată, hunedorenii ar fi înţeles rostul unui protest. Aşa, s-a aflat doar de cineva cu o punguţă de bani, critica NR circulând apoi exclusiv pe net, în zonă restrânsă, acolo unde agricultorii interesaţi de această opinie nu prea intră.
    Vă mulţumesc pentru comentarii.

  • Poate aveti dreptate. In presa scrisa nu au aparut insa astfel de intrebari/critici. Nici in televiziuni. Probabil producatorii hunedoreni sunt multumiti. Am gasit pana acum o singura consemnare despre remarca unui producator cu privire la cat sange are in instalatie domnul Constantin. Criticile pe care NR le-a insumat in acel bilant au ajuns la presa prin comunicate via e-mail. Nu au prezentat interes. Sa nu fie oare si contributia presei la faptul ca nu toata informatia de interes pentru producatorii agricoli nu se propaga? In acest caz s-a preferat modelul „vizitei de lucru” si al „productiilor record”.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura