Comunitate

La Blăjeni, dările locale nu s-au majorat

04 Horia Jurca primar BlajeniMagdalena Şerban

Taxele şi impozitele locale la nivelul comunei Blăjeni n-au suferit modificări în acest an. Asigurarea o dă Horia Jurcă (foto), primarul comunei respective.

Oamenii sunt buni platnici
„Veniturile populaţiei sunt foarte mici, au crescut preţurile, aşa că numai noi mai lipseam, cu creşterea dărilor.  Anul trecut ne-am aliniat la cerinţele guvernanţilor, aplicând indexarea impozitelor. Acest lucru s-a impus prin codul fiscal şi nu am avut ce face. Şi pentru noi, câţiva lei, în plus contează, însă pentru un localnic poate fi împovărător”, susţine Horia Jurcă. El consideră că Legea Moţilor este binevenită pentru blăjenari, taxele fiind aplicate la jumătate faţă de grila lor normală de calcul. Tocmai din acest motiv, oamenii sunt buni platnici, iar gradul de colectare pentru 2013 a fost maxim. „Avem doar câţiva agenţi economici mici, dar nu ne fac probleme, iar persoanele fizice nici atât”, mai completează primarul.

Credit bancar pentru investiţii
În ce priveşte cheltuielile care se anunţă în anul curent, sunt mult mai mari decât permite buzunarul local. „Avem de acoperit plata TVA-ului în sumă de 25.000 de euro pentru achiziţia unui utilaj multifuncţional, care ne costă 100.000 de euro. Ne orientăm deja către un posibil credit bancar. Trebuie să ne zbatem, pentru că prin acest proiect, e prima dată când comuna noastră primeşte bani europeni nerambursabili sută la sută. Am mai luat în calcul şi o posibilă cofinanţare pentru programul pregătit spre depunere pe OG nr.28, pentru modernizarea drumului comunal Blăjeni-Vulcan (şapte kilometri), ce face legătura cu judeţul Alba şi comuna Buceş. Ar deschide din punct de vedere turistic zona şi am preveni depopularea masivă a satelor noastre”, încheie primarul din Blăjeni.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura