Ce cred noile formaţiuni de dreapta despre ruperea USL
Continuăm cu câteva declaraţii ale unor lideri politici hunedoreni, referitoare la desfiinţarea Uniunii Social-Liberale, prin plecarea Partidului Naţional Liberal de la guvernare. De data aceasta, declaraţiile vin de la noile formaţiuni de dreapta.
„USL era o struţocămilă“
„Să nu ne îmbătăm cu apă rece şi să nu ne facem iluzii de pe urma acestei mişcări pur tactice a castei politice de după anii ‘90. La nivel strategic, nimic nu s-a schimbat, situaţia rămâne la fel de mizerabilă: sistemul politic românesc n-a ieşit de sub zodia partidelor-bandă, statul de drept nu e deplin securizat, iar tendinţa de disoluţie a statului şi poporului român e departe de a fi oprită. (…) USL era o struţocămilă. Trăim din nou un rău necesar. Un moment în care noi, hunedorenii, trebuie să evaluăm anumite decizii luate ani de-a rândul”, afirmă Horaţiu Năznean, preşedintele interimar al Filialei Hunedoara a Partidului Noua Republică.
„Era de aşteptat!“
„Lucrurile sunt foarte simple: până la urmă, electoratul USL a fost înşelat. Cei din USL şi-au arătat incapacitatea de a guverna împreună. Or, acest lucru era de aşteptat şi a fost prezentat cetăţenilor României şi de noi, şi de mass-media, şi de cea mai mare parte din societatea civilă”, arată Alexandru Lăutaru, preşedintele Filialei Judeţene Hunedoara a Partidului Mişcarea Populară.
„Sunt oameni deja viciaţi“
„Din păcate, ceea ce pare că ar fi o manifestare a „minţii de pe urmă a românului”, înclin să cred că nu este altceva decât o dovadă de ipocrizie crasă, de încercare, în al doisprezecelea ceas, de a schimba percepţia alegătorului vis-a-vis de unele personaje cu dorinţe declarate de solicitare a încrederii românilor într-un scrutin pentru preşedinţia României. Însă, aceşti oameni sunt deja viciaţi, partidele din care fac parte tind să devină tot mai slabe, în raport cu încrederea acordată de românii cu drept de vot, exceptând din acest calcul membrii de partid. (..) Pot înţelege, şi chiar aş aprecia, dorinţa de coagulare a dreptei, însă, lăsând deoparte patimile şi numai după o reformă morală autoasumată. Un prim început ar fi sprijinirea şi acceptarea propunerii Forţei Civice, în sensul depunerii mandatului prim ministrului Victor Ponta, a preşedintelui Senatului Crin Antonescu şi a preşedintelui Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea, declanşând astfel mecanismul alegerilor anticipate”, declară Cristian Grigoraş, preşedintele organizaţiei judeţene a Partidului Forţa Civică.
Sandu Lautaru, blatist de profesie la alegerile din 2012
Cristi Grigoras dat afara din PDL pentru afaceri cu statul
Ei va dau sfaturi. Luati aminte!
Pacat de conducerile centrale ale acestor partide.Au instalat pe plan local nulitatile altora in loc sa puna oameni respectati.Probabil pentru banii lor,facuti stim noi cum.Inca mai e timp sa le dea un picior in fund.