Politica si administratie

Bani europeni pentru Castelul Nopcsa din Săcel

05 Castel-Nopcsa-05

Autorităţile judeţene au decis să solicite o finanţare nerambursabilă pentru proiectul „Centrul Cultural Castel Nopcsa”. Finanţarea se va face, dacă este aprobată, în cadrul Programului Conservarea şi revitalizarea patrimoniului cultural şi natural, Granturile SEE 2007 – 2014, valoarea totală a proiectului fiind de aproape 10 milioane de lei.
Conform datelor oficiale, România beneficiază, prin granturile SEE şi norvegiene, de finanţare în valoare de 20,8 milioane de euro, pentru sectorul cultural, din care 16.470.588 euro sunt pentru protejarea şi revitalizarea patrimoniului cultural. Programul Conservarea şi revitalizarea patrimoniului cultural şi natural este implementat de Ministerul Culturii, în parteneriat cu Directoratul Norvegian pentru Patrimoniu Cultural, iar bugetul total pentru cererea de proiecte este de 9.821.004 de euro.
Intenţia Consiliului Judeţean Hunedoara, deja aprobată de consilieri vineri, este ca, în acest cadru special, să fie depus spre finanţare proiectul „Centrul Cultural Castel Nopcsa”. Obiectivul general al proiectului îl reprezintă conservarea şi protejarea patrimoniului cultural, prin reabilitarea Castelului din Săcel, comuna Sântămăria Orlea, precum şi includerea lui în circuitul turistic, cu facilitarea accesului publicului la acest monument istoric de valoare. În situaţia în care acest proiect va fi aprobat, CJ Hunedoara va cuprinde în bugetul propriu suma de 987.439,20 lei, reprezentând 9,95 la sută din valoarea eligibilă, reprezentând contribuţia proprie a beneficiarului la proiect. (V. Macovei)

One thought on “Bani europeni pentru Castelul Nopcsa din Săcel

  • haide mai bine sa vedem proiectul de finantare aprobat…
    vorbe de campanie electorala!!!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura