Maratonistul hunedorean Aristide Necula a trecut de cea mai grea etapă a Maratonului Nisipurilor
Maratonistul hunedorean Aristide Necula a reuşit să treacă şi de cea de-a patra etapă, cea mai lungă, a Maratonului Nisipurilor, competiţie care se desfăşoară în Deşertul Sahara, atletul reuşind să străbată cei 81,5 kilometri ai probei în 19 h 7 min 22 sec şi să se claseze pe locul 542 în clasamentul general al concursului.
“A fost o etapă lungă şi obositoare, super epuizantă. De altfel, întreg maratonul este epuizant pentru că încă de la prima etapă totul a fost obositor. După trei zile, deja 10 la sută dintre concurenţi au abandonat competiţia. Eu am tras foarte mult de mine aseară, ca să pot termina. Un genunchi este aproape pe jumătate afectat, dar încă sunt funcţional. (…) În mâini, într-un picior, voi termina acest maraton’”, a declarat maratonistul.
Potrivit unei postări pe pagina sa de Facebook, Aristide Necula a apreciat că liderul cursei, marocanul Elmorabity, este un atlet deosebit. “Marocanul Elmorabity e un fenomen: a terminat etapa lungă în 8 ore! Apropo de el, acum doi ani a abandonat cu puţin înainte de finalul etapei lungi din cauza unei rupturi musculare… Campionul de anul trecut, Ahansal (tot marocan) e pe locul 3, la 20 minute distanţă. La femei conduce Laurence Klein (Franţa), care a parcurs cei 81 km în 12 ore h 6minute”, scrie Necula.
Aristide Necula participă la Maratonul Nisipurilor într-un scop caritabil, el intenţionând să strângă fonduri pentru construcţia unei ferme sociale, la care ar urma să fie găzduiţi circa 40 de copii şi mamele acestora, victime ale violenţei domestice. Proiectul este derulat de Asociaţia “Pro Vita” din Bucureşti.
Maratonul Nisipurilor (Maroc) se află la ediţia cu numărul 29, fiind apreciat ca una dintre cele mai grele competiţii de ultramaraton din lume. Concurenţii vor străbate 250 de kilometri prin deşert, pe un traseu împărţit în şase etape. Ultima zi a maratonului va fi 12 aprilie, când va avea loc o etapă scurtă, de 17 kilometri, dedicată unui scop caritabil pentru UNICEF. (Sorin Blada, Agerpres)