Flash

Unde putem petrece minivacanţa de 1 Mai (II)

12 litoral_bulgaria_balchik_1Balcic este unul dintre cele mai cunoscute oraşe din punct de vedere turistic ale Bulgariei. Situat în partea de nord a litoralului, la 40 de km de Varna, Balcic beneficiază din plin de poziţionarea pe un teren terasat şi încântă turiştii cu străduţele în pantă pietruite, cu clădirile sale albe cu influenţe mediteraneene, cu golful care oferă o privelişte încântătoare asupra mării.
Timp de 27 de ani a aparţinut României
Oraşul Balcic a cunoscut de-a lungul vremii perioade de dezvoltare, fiind în timpul dominaţiei elene un important centru comercial şi port important la Marea Neagră, mai târziu, a devenit una dintre cele mai dezvoltate pieţe de cereale. În anul 1913, după terminarea Războiului Crimeii, Balcic a fost anexat României, până în anul 1940, când a revenit din nou Bulgariei. Această perioadă de numai 27 de ani a adus oraşului faima de mai târziu, prin ataşamentul pe care l-a manifestat Regina Maria pentru aceste locuri, ataşament arătat prin construirea unui palat de vară de o frumuseţe şi eleganta impresionantă.
Palatul de vară al Reginei Maria
Palatul îmbină într-un mod fericit mai multe stiluri, este construit pe trei terase şi este străjuit de un minaret. Este despărţit de mare doar printr-o faleză abruptă. Are camere puţine, ziduri groase, iar interiorul este amenajat cu modestie şi simplitate, după dorinţă şi asemănarea Reginei Maria.
Pe lângă clădirea principală, mai sunt câteva vile şi clădiri mai mici, mai multe grădini cu terase care oferă privelişti minunate ale mării şi golfului. Capela construită ca loc de rugăciune pentru Regină este de o simplitate emoţionantă, fiind cea mai mică biserică din Bulgaria. În prezent, conform dorinţei Reginei Maria, în această capelă, denumită Stella Maris, odihneşte inima acesteia, depusă aici în anul 1938, după moartea Reginei.
Grădina Botanică, Galeria de Artă şi Muzeul Etnografic…
Grădina care înconjoară întregul complex a fost proiectată foarte minuţios, cu diverse tematici, cu alei şi băncuţe de piatră pentru odihnă. În prezent, datorită numărului impresionant de plante adăpostite de ea (peste 3.000 de specii), a fost transformată în Grădina Botanică.
Imensa grădină botanică se întinde pe 35 de hectare, fiind una dintre cele mai importante grădini botanice din Europa.
Pe lângă Palatul de Vară şi Grădina Botanică, în Balcic mai poate fi vizitată o Galerie de Artă care adună lucrările mai multor artişti bulgari sau europeni, un Muzeu Etnografic şi Biserica Sfântului Nikola. Dar în vacanţă, dumneavoastră trebuie să vă oferiţi câteva ore pentru plimbări liniştite pe străduţele înguste ale oraşului Balcic.
Numeroase posibilităţi pentru timpul liber
În împrejurimi, la numai patru kilometri, se află zona Touzlata, cunoscută pentru tratamentele balneare care folosesc nămol extras din două lacuri. Aici s-a construit un complex hotelier cu bază de tratament, vile, camping, restaurante.
La 15 km de Balcic, puteţi vizita satul Obrocişte, unde pot fi văzute ruinele unei fortăreţe din timpul ocupaţiei otomane.
Staţiunea Balcic oferă turiştilor numeroase posibilităţi de petrecere a timpului liber, dar şi câteva unităţi de cazare de 4 şi 3 stele, în general construcţii noi, care oferă dotări şi servicii de calitate. Unele dintre ele sunt construite pe faleză, oferind din camere sau de pe terasă o privelişte frumoasă asupra mării, au piscine, săli de fitness, restaurante şi baruri. Multe practică turismul cu servicii all inclusive, oferind mâncare decentă şi băuturi locale.
În Balcic sunt deschise numeroase magazine şi tarabe cu suveniruri, chioşcuri cu răcoritoare şi pizza, restaurante cu meniuri pescăreşti.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura