Preţul apei în Valea Jiului creşte în raport cu inflaţia
Operatorul de apă şi canal din Valea Jiului va opera prima modificare de preţ la serviciile prestate, iar preţul unui metru cub de apă potabilă şi apă uzată va creşte cu circa 80 de bani. Apa Serv Valea Jiului n-a mai scumpit apa din anul 2011.
Conducerea societăţii de apă şi canalizare din Valea Jiului susţine că a ajuns în situaţia de a fi nevoită să majoreze tariful la apa potabilă şi cea uzată, dat fiind faptul că de trei ani de zile nu s-a mai operat nici o actualizare de preţ în raport cu inflaţia. Scumpirea vine şi ca urmare a intrării în exploatare a unor investiţii, cum ar fi staţia de tratare a apelor menajere de la Dănuţoni, care va creşte cheltuielile cu energia electrică.
„Noi la acest moment nu avem un leu datorie către bugetul statului, către furnizori, nu avem datorii, dar toate cheltuielile au crescut. Au crescut preţurile la energia electrică, la combustibili şi suntem nevoiţi, pentru a putea funcţiona, să actualizăm preţul în raport cu inflaţia. Din anul 2011 nu am făcut nici o majorare de preţ, însă toate celelalte cheltuieli au crescut”, a declarat Costel Avram (foto), director general SC Apa Serv Valea Jiului.
Creşterea de preţ şi-au asumat-o toţi acţionarii Apa Serv Valea Jiului, respectiv primăriile din cele şase localităţi ale Văii Jiului, dar şi Consiliul Judeţean Hunedoara, acţionarul majoritar. Creşterea de preţ, după calculul făcut de specialiştii societăţii, se cifrează undeva la 80 de bani pentru metru cub de apă.
Operatorul de apă şi canal din Valea Jiului, într-un clasament care cuprinde peste 40 de regii similare, se situează în coada acestuia, fiind societatea cu preţurile cele mai scăzute la apa potabilă şi canalizare.