Comunitate

Căldura provoacă probleme persoanelor cu boli cronice

04 canicula251IRENANatalia Bumbac

După o perioadă în care ploile nu au mai contenit, iar pe alocuri anotimpul călduros semăna mai mult a toamnă, un val de temperaturi ridicate s-a abătut şi asupra judeţului nostru.
În acest sens, instituţiile abilitate au emis avertizări de cod galben de temperaturi crescute pentru zilele de ieri şi de astăzi. Serviciul Judeţean de Ambulanţă Hunedoara a primit în aceste zile caniculare mai multe solicitări de intervenţie din partea persoanelor care au avut probleme de sănătate provocate şi de căldură. Majoritatea au fost din partea bolnavilor cu boli cronice, care s-au acutizat din cauza temperaturilor ridicate de afară. Au existat peste 10 situaţii în care persoane cu vârste înaintate au solicitat ajutorul medicilor în timp ce se aflau pe stradă.
„În mod special, am avut câteva solicitări din mediul rural, din partea oamenilor care au muncit toată ziua la câmp, iar seara când au ajuns acasă prezentau dureri de cap şi febră. În aceste cazuri a fost vorba de forme uşoare de insolaţie, iar echipajele medicale de pe ambulanţă au aplicat tratamentele necesare la domiciliile pacienţilor”, a declarat Ovidiu Zamfiroiu, medic la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Hunedoara.
Tot în această perioadă, potrivit reprezentantului SJA, a crescut numărul persoanelor care, pe fondul creşterii temperaturilor, au suportat accidente vasculare sau au avut diverse complicaţii, aici fiind vorba de cei cu afecţiuni cardiace. Pentru a evita să fiţi victima căldurii, reprezentanţii DSP Hunedoara vă recomandă să nu ieşiţi din casă la orele prânzului, atunci când asfaltul este încins iar aerul devine irespirabil. Să aveţi tot timpul la îndemână o sticlă cu apă potabilă şi să purtaţi haine din ţesături naturale, deschise la culoare.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura