Donaţiile „Cărţile copilăriei în fiecare casă“ ajung în Deva
Asociaţia Curtea Veche, cu sprijinul BCR, continuă campania de donaţie „Cărţile copilăriei în fiecare casă”, ca parte a programului naţional de lectură susţinut de membrii Familiei Regale a României.
Astfel, joi, 29 ianuarie, începând cu ora 11.00, echipa Asociaţiei Curtea Veche alături de Alteţa Sa Regală Principele Nicolae al României (foto) şi reprezentanţii BCR vor oferi 1.700 de cărţi elevilor din Deva.
Evenimentul va avea loc la sala de festivităţi „Spiru Haret” a Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara şi va include o sesiune de autografe. În faţa a peste 250 de elevi şi profesori, vor lua cuvântul, alături de Alteţa Sa Regală, Ionel Igna (director BCR Grup), Iren Arsene (preşedintele Asociaţiei Curtea Veche), Maria Ştefanie (Inspectorul Şcolar General al judeţului Hunedoara) şi Luminiţa Dana Hurgoiu (directorul Colegiului Naţional „Sabin Drăgoi“).
Totodată, vizita include şi un moment de lectură susţinut de Smaranda Nicolau (actriţă şi pedagog teatral, Mindstage Acting School), oferirea de volume din colecţia „Cărţile copilăriei” către cei mici şi pregătirea unor cluburi de lectură prin care imboldul de a citi să fie dus mai departe printr-o serie de întâlniri atractive.
Donaţia este realizată cu susţinerea BCR, ocazie cu care instituţia bancară schimbă faţa poveştii pentru copiii din Deva care nu au uşor acces la cărţi:
„Ne bucurăm să aducem programul naţional de lectură «Cărţile copilăriei» în Deva şi să contribuim astfel la dezvoltarea educaţiei pentru generaţia de mâine. Credem cu tărie în vorba românească «ai carte, ai parte» şi dorim să oferim şansa cât mai multor copii de a avea acces la cele mai frumoase poveşti din literatura universală, adaptate vârstei lor. Ne bucurăm că nu este un simplu gest de oferire a unor cărţi, ci că are continuitate pe termen lung prin înfiinţarea cluburilor de lectură“, a declarat Ionel Igna, director BCR Grup.
Evenimentul organizat în Deva face parte din programul naţional de lectură „Cărţile copilăriei“, iniţiat de Asociaţia Curtea Veche şi susţinut de membrii Familiei Regale a României, şi cuprinde alături de oferirea volumelor şi înfiinţarea de cluburi de lectură, vizite în şcoli, întâlniri cu părinţi, profesori şi elevi şi ateliere de lectură în librării. Acest demers are la bază cauze cât se poate de obiective: statisticile din ce în ce mai îngrijorătoare privind rezultatele slabe în sistemul educaţional, scăderea dramatică a lecturii în rândul copiilor, dificultăţi în înţelegerea textelor şi lipsa programelor de lectură.