Actualitate

„Ce vrãji a mai fãcut soţia mea“ se joacã la teatrul devean

Teatru 2Magdalena Şerban

Pentru 8 februarie, începând cu ora 19, Teatrul de Artă din Deva vine cu o propunere greu de refuzat: piesa „Ce vrăji a mai făcut soţia mea“, după John Tobias. Aceasta este o comedie într-un act şi cu cinci personaje, în regia lui Mihai Panaitescu şi având o scenografie semnată de  Dan Mirea. Din rândul actorilor fac parte Andrada Samoilă, Dan Mirea, Roger Codoi, Florin Ibrasi şi  Andreea Pascu.

Pe scurt, reprezentaţia este o satiră puternică la adresa societăţii de azi, în sânul căreia relaţiile interumane şi mai ales cele familiale au ajuns într-un puternic impas. Statisticile arată că oamenii cu dare de mână cheltuiesc un procent consistent din veniturile lor pentru consiliere psihologică, terapii de cuplu şi alte practici cu denumiri bombastice. Ideea spectacolului este o invitaţie la normalitate, la rezolvarea problemelor fără adjuvanţi în cuplu, la valorile familiale fireşti, şi asta, bineînţeles, cu o mare încărcătură de umor. Cuvintele autorului sunt cât se poate de elocvente pentru ceea ce oferă spectacolul.
„Oricine vorbeşte despre sex ca metodă preferată de reproducere a speciilor trebuie să aibă simţul umorului. O specie de melc începe ca mascul şi în aproximativ un an devine femelă. Prin urmare, relaţia amoroasă a melcului – să nu mai vorbim despre reproducere – ţine în mare parte de sincronizare. Însă nici o altă specie nu reuşeşte să complice treburile în ceea ce priveşte sexul cu atât de mult umor involuntar, cum o face specia umană, cu tabuurile, convenţiile şi inversările bărbat-femeie, cu nevoile sale de putere şi dragoste, mereu în conflict. Am scris piesa pornind de la aceste realităţi. Sper ca râzând împreună de o parte dintre absurdităţile comediei sexuale umane, să ne putem relaxa cu toţii ceva mai mult pe această temă. La urma urmelor, aşa cum a spus Lordul Chesterfield: plăcerea este trecătoare, costul este exorbitant, iar poziţia este ridicolă. Totuşi, nu aş vota pentru abolirea sexului. Chiar face viaţa mai interesantă, şi ce s-ar face un dramaturg fără el?” apreciază John Tobias.
Preţul unui bilet întreg este de 20 lei, respectiv 10 lei pentru elevi şi pensionari. Biletele se pot procura de la Agenţia Teatrală, iar rezervări se pot face la  numărul de telefon 0766/068.728.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura