Actualitate

Un nou episod din răzbelul consilierului local Marian Muntean cu primarul Devei. Fără niţel scandal, nu se poate!

Natalia Bumbac02 Consiliul Local Deva-CLD (4)

Scandalul dintre primarul Petru Mărginean şi consilierul local Marian Muntean, ocazionat de supunerea la vot, în şedinţa de luna trecută a consiliului local, a proiectului privind aprobarea documentaţiei pentru modernizarea transportului public din municipiu, pare a se răsfrânge şi asupra altor iniţiative ale edilului.
La şedinţa din 27 martie a Consiliului Local Deva a fost supus votului un proiect prin care s-a cerut aprobarea consilierilor pentru documentaţia necesară privind delegarea serviciului de mentenanţă a iluminatului public, doar că şi de această dată au existat reproşuri din partea aleşilor din legislativul local.
În episodul trecut, discuţiile s-au axat pe inadvertenţele depistate de Marian Muntean în documentaţia supusă votului. Acum, motivul replicilor tăioase dintre cei doi aleşi locali a fost că documentele nu au fost transmise către consilieri în termenul legal de cinci zile pentru consultare, fapt care i-a împiedicat să studieze conţinutul acestora. Opoziţia nu a venit doar din partea lui Marian Muntean, ci şi din partea consilierilor Vasile Ţonea şi Nelu Ardelean, care au susţinut acelaşi lucru. Pentru a veni în sprijinul proiectului, atât primarul, cât şi secretarul primăriei, Laura Sârbu, le-a dat asigurări membrilor legislativului local că documentele sunt în deplină legalitate. Totodată, primarul Petru Mărginean a ţinut să-i amintească lui Nelu Ardelean, fost viceprimar al municipiului Deva, cât s-a furat în 10 ani la primărie, înainte de mandatul său.
Discuţiile au continuat pe un ton ridicat, pentru ca în final, consilierul local Marian Muntean să afirme că nu doar legalitatea proiectului este importantă, ci şi oportunitatea unui astfel de proiect trebuie revizuită de legislativul local. Acesta a adăugat că nu doar de 10 ani s-a furat în Primăria Deva, ci de 25 de ani s-a furat în România, lucru pentru care cineva va trebui la un moment dat să răspundă.
Cu toate aceste discuţii contradictorii, în final, proiectul de hotărâre ce viza aprobarea documentaţiei privind delegarea serviciului de întreţinere a iluminatului public a trecut cu 16 voturi „pentru“, trei abţineri şi un vot „împotrivă“.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura