Gusturile ne fac… naturali sau falşi?
Ştiţi că simţurile sunt porţile minţii cu ajutorul cărora omul devine capabil să recepteze informaţii şi să cunoască mediul înconjurător?
Toate calităţile şi informaţiile conţinute în senzaţiile percepute de organele noastre de simţ ne influenţează. Simţurile pot fi activate atât de stimuli naturali cât şi de stimuli sintetici, fabricaţi. Din păcate, firmele din comerţul cu arome alimentare, cu siguranţă, nu urmăresc îmbogăţirea universului interior al consumatorului oferindu-i produse naturale, ci păcălirea acestuia cu produse sintetice în scopul obţinerii unor profituri financiare cât mai mari. Studiile cele mai intense la ora actuală, pe lângă descoperirea de substanţe care imită un anumit gust, urmăresc descoperirea de substanţe care inhibă gustul amar… Acel gust amar atât de important pentru mintea şi corpul nostru din produsele alimentare naturale. Nu uitaţi că deloc întâmplător, majoritatea plantelor medicinale au gust amar, tocmai pentru a preveni şi a vindeca anumite boli… Foarte important de ştiut că expresia „arome identic naturale“ de pe produsele din comerţ conţin substanţe care nu au fost supuse totdeauna testării prin care orice substanţă ar trebui să treacă pentru a putea fi introdusă pe piaţă. Şi încă un aspect important: aceste substanţe nu au încărcătură energetică normală a substanţelor din alimentele naturale. Or, dacă ne hrănim mintea cu imitaţii, vom deveni noi înşine nişte imitaţii…
(Informaţii suplimentare şi programări la tel. 0741-087.588 sau la Cabinet nutriţie Simona Timofte, Deva, Piaţa Victoriei, clădirea IPH, camera 8, parter)