S-a decis! O parte din autostrada Orăştie-Sibiu va fi demolată!
Deşi a fost deschisă circulaţiei în noiembrie 2014, o porţiune de 200 de metri din autostrada Orăştie-Sibiu va fi demolată şi refăcută complet. Este vorba despre sectorul aflat la poziţia km 60+660 metri al autostrăzii.
Nu s-a făcut recepţia
Motivul pentru care s-a ajuns la această decizie tranşantă este faptul că infiltraţiile au cauzat probleme la fundaţie. Într-un raport al specialiştilor CNADNR apare faptul că fundaţia autostrăzii nu a fost executată corect şi cu materialele prevăzute în proiect şi în zona km 60+600 metri există infiltraţii de apă la o adâncime de 8-10 metri. „Ca urmare (a problemelor constatate – n.r.) solicităm extinderea investigaţiilor din corpul autostrăzii pe o lungime corespunzătoare în stânga şi în dreapta zonei de la kilometrul 60+600 metri până la eliminarea din fundaţie a argilei contractile şi realizarea corpului autostrăzii pe o fundaţie sănătoasă“, au concluzionat specialiştii companiei de drumuri. Demolarea şi refacerea autostrăzii vor avea loc de o lungime de aproximativ 200 metri, pe cheltuiala antreprenorului, Salini Impregilo, iar lucrările ar urma să fie finalizate în decembrie. CNADNR susţine că recepţia lucrărilor nu a fost făcută până acum tocmai din cauza fisurilor apărute în asfalt la kilometrul 60.
Nu-i comod, da-i sigur!
În comunicatul CNADR se arată că echipa de conducere a companiei de drumuri consideră necesară luarea acestei măsuri, chiar dacă nu este una tocmai uşor digerabilă. „Decizia demolării a fost luată pentru a identifica exact cauza apariţiei fisurii, mai ales având în vedere că antreprenorul a avut şi calitatea de Proiectant în cadrul Contractului de lucrări. Lucrarea este încă în garanţie şi, astfel, valoarea de remediere a defectelor va fi suportată în totalitate de către antreprenor. În ultima vreme, acest proiect atât de discutat a generat apariţia în spaţiul public a numeroase idei, observaţii, comentarii şi chiar acuze, toate îndreptăţite în mare parte, pentru că este vorba despre un proiect important, este vorba despre siguranţa cetăţeanului. CNADNR, beneficiar, a urmărit şi a sesizat de câte ori a fost nevoie apariţia unor eventuale erori. Chiar şi în acest moment, noi, CNADNR, am ajuns până în punctul de a cere chiar demolarea unei porţiuni pentru a fi siguri că proiectul se va finaliza în condiţii de maximă siguranţă. Sunt conştient de presiunea care există. Dar rezolvarea situaţiei actuale nu se poate face decât printr-o decizie drastică, potrivit standardelor de calitate şi siguranţă. Chiar dacă în timp au fost acumulate mai multe tensiuni, chiar dacă am vrea ca peste noapte să rezolvăm această problemă, CNADNR, în toate acţiunile pe care le desfăşoară în acest proiect, trebuie să respecte atât prevederile contractuale cât şi legislaţia în vigoare”, a declarat Narcis Neaga, directorul general al CNADNR SA.
Trimiteti va rog o informare si carte SRI , poate ii ajuta sa doarma mai bine in perinile de puf romanesc (desi gaste nu mai avem , importam puful dar asa se zice ) . Sau lasati ca merge si asa !