Sport

Colecţie de medalii la lupte

11 x 1 lupte CSS Petrosanui 1Ciprian Marinuţ

Sportivii de la CSS Petroşani, CSS Hunedoara şi CNS „Cetate” Deva s-au dovedit adevăraţi „gladiatori” şi au cucerit 18 medalii la Campionatul Naţional de Lupte Libere, juniori III şi IV, desfăşurat la Târgu Mureş, la finalul săptămânii. Cele mai valoroase trofee le-au cucerit luptătorii de la CSS Petroşani, care şi-au trecut în cont două medalii de aur şi trei de argint, iar cele mai multe au fost obţinute de sportivii de la CSS Hunedoara, care au pus în vitrina cu trofee a clubului cinci medalii de argint şi patru de bronz. CNS „Cetate” Deva a fost singurul club care a avut medalii de toate culorile, contribuind la bilanţul judeţului cu una de aur, una de argint şi două de bronz.

Cinci trofee şi un titlu special
CSş Petroşani, antrenori Cristian Popa şi Gheorghe Răducu, s-a prezentat la competiţie cu un lot format din 14 sportivi, iar cinci dintre ei au reuşit să urce pe podium, cucerind două titluri de campioni naţionali şi trei de vicecampioni ai României. Alexandra Vasile (52 de kg) şi Viorel Scorei (ctg. 35 kg) s-au dovedit invincibili la categoriile lor şi au pus mâna pe medaliile de aur, iar Bogdan Csiszer (ctg. 66 de kg), Denisa Pingert (ctg. 37 de kg) şi Vlad Bâşa (ctg. 66 de kg) au cedat doar în finală, obţinând medalii de argint. „Sunt foarte mulţumit de prestaţia sportivilor mei, pe care ţin să-i felicit. Ne mai aşteaptă la acest final de an şi alte competiţii la care sperăm să obţinem medalii: Cupa României, Campionatul Naţional pe echipe şi Campionatul Under 23”, a declarat antrenorul Cristian Popa. „Eroul” clubului din Valea Jiului a fost Viorel Scorei, sportiv care a câştigat al doilea titlu de campion naţional din cariera sa, după o operaţie şi o recuperare de cinci luni. La 14 ani, Viorel Scorei este unul dintre cei mai promiţători luptători din grupa pregătită de Gheorghe Răducu. „A fost o perioadă grea pentru mine şi chiar nu credeam că voi câştiga un titlu naţional atât de repede. Anul trecut am câştigat titlul naţional la categoria 32 de kg, iar visul meu era să-l apăr. Şi l-am apărat. A fost foarte greu pentru mine. Au fost 13 sportivi la categoria mea din care opt medaliaţi la naţionale. Au fost adversari grei pentru mine, dar ambiţia nu m-a părăsit nici o clipă. Ca să îmi fac categoria de greutate a trebuit să slăbesc patru kilograme în mai puţin de o săptămână, lucru foarte greu pentru mine. Am alergat în parc zile la rând susţinut de prietenul meu Vlad Tricu. În cele din urmă totul s-a încheiat cu bine pentru mine. Îmi venea să plâng pentru că eram şi la regim. Nu a fost uşor, dar am strâns din dinţi. Am fost susţinut în permanenţă de antrenorul Gheorghe Răducu, de mama, dar şi de prieteni apropiaţi cărora vreau să le dedic acest titlu”, a spus sportivul, care la un moment s-a aflat în pregătire cu lotul naţional al României la Centrul de performanţă de la Reşiţa.

Multe medalii, dar cu interdicţie la aur
Antrenorul Ioan Boca de la CSS Hunedoara planificase pentru acest concurs câştigarea a trei medalii de aur şi a altora, cât mai multe, mai puţin strălucitoare. Din păcate, sportivii săi au plătit tribut lipsei de concentrare în finale şi au ratat cinci titluri naţionale, obţinând în schimb cinci medalii de argint şi patru de bronz. Titlurile de vicecampioni naţionali au fost obţinute de Alexandra Jucan (37 kg), Simona Tiliuţă (48 kg), Mădălin Foro (29 kg); Ramon Şimon (38 kg) şi Bogdan Buhăianu (73 kg), iar medaliile de bronz au intrat în palmaresul sportivilor Denis Căldăraş (38 kg), Ana Maria Pătraşcu (48 kg), Georgiana Pădurariu (48 kg) şi Laura Miron (52 kg). „Ştiu că Bogdan Buhăianu e cel mai bun din ţară la categoria sa, iar el şi alţii doi dintre medaliaţii cu argint ar fi trebuit să fie campioni naţionali. Din păcate, le-a lipsit concentrarea sau au avut ghinion în finale şi au pierdut medaliile de aur. Oricum, la general, rezultatele sunt foarte bune, un număr de nouă medalii la o competiţie fiind demn de remarcat. Avem o generaţie bună şi cred că aceşti copii pot aduce în viitor noi performanţe pentru clubul nostru”, a spus Ioan Boca.

Familie de campioane, club de top
Reprezentanţii clubului CNS „Cetate” Deva au reuşit să demonstreze şi ei valoarea ridicată a şcolii hunedorene de lupte. Cea mai bună performanţă la această competiţie a fost obţinută de Izabela Fodor (categoria 26 kg), sora multiplei campioane naţionale şi vicecampioane balcanice Denis Fodor. „E la fel de talentată ca şi sora ei şi sper că va călca apăsat pe urmele sale pe podiumurile internaţionale şi la Lotul Naţional”, a spus antrenorul sportivei, Suraj Moravan. Bilanţul clubului din Deva a fost completat de medalia de argint obţinută de Alexandru Tămaş (ctg. 35 kg), antrenat de Doru Ailincăi, şi de medaliile de bronz cucerite de Ana Bichescu (ctg. 37 kg) şi Raluca Cojocaru (ctg. 65 kg) şi de alte şase clasări pe locul cinci. „A fost un concurs cu foarte mulţi participanţi care s-a desfăşurat în condiţii foarte bune, pe patru garnituri de saltele. Rezultatele sunt foarte bune şi completează bilanţul excelent avut de secţia de lupte în anul 2015”, a afirmat antrenorul Suraj Moravan.
Campionatul Naţional de la Tg. Mureş a adunat la start aproape 1.000 de sportivi de la 60 de cluburi afiliate la Federaţia Română de lupte libere.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura