Eveniment

Morţii nimănui

Nicoleta Popa

Zeci de cadavre găsite pe raza judeţului Hunedoara nu au fost identificate nici până astăzi. În ultimii 20 de ani, la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Hunedoara au fost înregistrate 52 de dosare privind găsirea unor cadavre cu identitate necunoscută.
Dintre acestea, unul singur prezintă suspiciuni de omor. Este vorba de trupul unui bărbat, ce a fost găsit în septembrie 2005, în  lacul de la Cozia, de lângă Deva. „În urma analizelor efectuate, s-a constatat că este un bărbat de aproximativ 35 de ani, cu o înălţime de 1.75 metri. S-a descoperit că acesta a suferit un traumatism cranio-facial. S-a stabilit de asemenea, că a murit cu unu-trei ani înainte să fie găsit. Nu a fost identificat nici până acum, deşi s-au făcut mai multe cercetări criminalistice, antropologice, inclusiv testul ADN. În urma mediatizării acestui caz, s-au prezentat la IPJ Hunedoara multe persoane, cărora le-a dispărut un membru din familie, s-au făcut teste ADN, dar rezultatul a fost negativ”, a declarat subinspectorul Bogdan Niţu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara.
Un alt caz care nu a fost nici până acum elucidat este cel al unui bărbat carbonizat într-un accident rutier produs la începutul anului trecut pe şoseaua dintre Sebeş şi Orăştie. În ciuda cercetărilor efectuate de poliţiştii din Alba, necunoscutul nu a fost identificat nici până în prezent. În acest accident au murit două persoane, una fiind identificată ca fiind soţul brokeriţei Adriana Constantin. Acesta a fost identificat după plăcuţele de înmatriculare ale maşinii. Cei doi au murit după ce autoturismul s-a lovit de un cap de pod, iar apoi a luat foc.
Potrivit poliţiştilor, în ceea ce priveşte celelalte persoane decedate şi neidentificate, cele mai multe sunt fără adăpost, fără acte de identitate, găsite în canale sau barăci.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura