A.Co.R Hunedoara vrea o şansă pentru dezvoltarea satelor
Filiala Judeţeană Hunedoara a Asociaţiei Comunelor din România (A.Co.R) s-a reunit în prima jumătate a lunii curente, la Vaţa de Jos, în cadrul Adunării Generale Ordinare. Aici, pe lângă o serie de subiecte de interes general, au fost dezbătute unele tematici considerate de primarii hunedoreni esenţiale în desfăşurarea normală a activităţii unei unităţi administrativ-teritoriale. Totodată, au fost desemnaţi, în cadrul aceleiaşi întâlniri, delegaţii care au participat la Adunarea generală a Asociaţiei Comunelor din România (A.Co.R), desfăşurată la Bucureşti, în perioada 17-20 februarie.
Chestionar pentru primarii reuniţi la Vaţa
După dezbateri, pentru ca pulsul local să fie luat la cald, toţi cei prezenţi la Vaţa au fost întrebaţi de problemele arzătoare cu care se confruntă în exercitarea actului administrativ. „Începând cu acest an, Filiala Judeţeană Hunedoara numără 32 de primari. Noii veniţi sunt primarul din Cerbăl, cel din Blăjeni şi cel al comunei Lăpugiu de Jos. Sub formă de chestionar, fiecare membru a fost întrebat despre domeniile deficitare de activitate de la nivelul administraţiilor locale, care îşi doresc să fie susţinute printr-un acord cadru de colaborare cu Filiala Judeţeană a A.Co.R. Edilii au fost de acord cu schimbarea organigramei odată cu următoarea adunare judeţeană ce va avea loc, posibil, în luna aprilie. Astfel, pentru audit financiar intern, urbanism, cadastru, juridic, consultanţă fonduri europene etc. se preconizează angajarea de personal calificat la nivel de filială, iar în baza încheierii unui acord cadru de colaborare, fiecare primărie poate opta pentru aceste servicii amintite. Alte filiale judeţene au personal specializat angajat şi acest lucru ni-l dorim şi noi. Filiala Tulcea, spre exemplu, are deja 160 de angajaţi. Noi încă nu avem nici unul. De acest lucru urmează să mă ocup în următoarea perioadă”, a menţionat primarul comunei Vălişoara, Mircea Rovinar (foto), care este şi preşedintele A.Co.R – Filiala Judeţeană Hunedoara.
Dezbaterea generală, susţinută la centru
„Pe de altă parte, la întrunirea mare de la Bucureşti s-au pus în discuţie, printre multe altele, probleme ce ţin de stimularea ocupării active, a dezvoltării antreprenoriale şi a economiei non-agricole durabile, prin formarea şi implicarea resurselor umane neocupate din zonele rurale, s-au mai dezbătut raporturile dintre Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) şi oficiile judeţene pe de o parte şi unităţile administrativ-teritoriale pe de altă parte, precum şi o posibilă colaborare dintre ANCPI şi A.Co.R pentru realizarea Registrului Electronic Naţional al Nomenclaturii Stradale şi a Cadastrului General la nivel de comune. De asemenea, un subiect important a fost cel legat de stabilirea de măsuri de implementare a auditului public intern, prin cooperare la nivelul tuturor filielelor judeţene ale A.Co.R”, a mai precizat Mircea Rovinar.
Bravos domnilor primari !!!
Dar problema primariilor din comunele „FALIMENTARE” adica cele sub 1000 de locuitori samd, cind o s-o discutati???
Dupa declararea „incapacitatii de plata??? Sau dupa hidroelectrica , oltchim, cfr marfa , samd