Biroul Electoral Central a anunţat ieri rezultatele finale din turul I al alegerilor prezidenţiale: Klaus Iohannis – 37,82%, Viorica Dăncilă – 22,26%, Dan Barna – 15,02%, Mircea Diaconu – 8,85%, Theodor Paleologu – 5,72%, Kelemen Hunor – 3,87%. În turul al doilea se vor confrunta, deci, Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă.
Trei zile, pentru Diaspora
Totodată, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunţat că, astăzi, 15 noiembrie, de la ora 00:00, a început campania electorală pentru turul al doilea al alegerilor pentru preşedintele României din data de 24 noiembrie 2019, aceasta urmând a se încheia sâmbătă, 23 noiembrie 2019, ora 7:00. La secţiile de votare din străinătate, se votează pe durata a trei zile, conform următorului program: vineri, 22 noiembrie 2019, între orele 12:00 şi 21:00; sâmbătă, 23 noiembrie 2019, între orele 7:00 şi 21:00; duminică, 24 noiembrie 2019, între orele 7:00 şi 21.00.
Cum putem afla unde votăm
În ţară, au fost organizate 18.748 de secţii de votare, iar lista acestora poate fi consultată pe site-ul www.roaep.ro la secţiunea Management Electoral/Geografie electorală/Registrul secţiilor de votare. Alegătorii pot afla la ce secţie de votare sunt arondaţi accesând www.registrulelectoral.ro. Votarea în ţară are loc duminică, 24 noiembrie 2019, între orele 7:00 şi 21:00, cu posibilitatea de prelungire până cel mai târziu la ora 23:59 pentru alegătorii care se află la sediul secţiei de votare la ora 21:00, precum şi pentru cei care se află la rând în afara sediului secţiei de votare. Alegătorii din ţară votează cu un act de identitate valabil, emis de statul român, respectiv: cartea de identitate; cartea electronică de identitate; cartea de identitate provizorie; buletinul de identitate; paşaportul diplomatic; paşaportul diplomatic electronic; paşaportul de serviciu; paşaportul de serviciu electronic; carnetul de serviciu militar. Paşaportul simplu, paşaportul simplu electronic şi paşaportul simplu temporar pot fi folosite doar de cetăţenii români cu domiciliul în străinătate care votează în România. În ţară, cetăţenii votează la secţia de votare la care este arondată strada sau localitatea unde îşi au domiciliul ori reşedinţa, iar în cazul în care se află în altă unitate administrativ-teritorială, pot vota la orice secţie de votare din cadrul acesteia. Pentru alegătorii netransportabili din motive de boală sau invaliditate, din ţară, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare poate aproba, la cererea scrisă a acestora, depusă cel mai târziu în preziua votării, însoţită de copii ale unor acte medicale sau alte acte oficiale din care să rezulte că persoanele respective sunt netransportabile, ca o echipă formată din cel puţin doi membri ai biroului electoral să se deplaseze cu o urnă specială şi cu materialul necesar votării – ştampilă cu menţiunea „VOTAT“, buletine de vot şi timbre autocolante necesare pentru a se efectua votarea.
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…