Sorina Popa
Mii de oameni au protestat, ieri, în fața Parlamentului, atât la Camera Deputaților, cât și la Senat, față de introducerae certificatului Covid. Manifestanții au înconjurat clădirea Palatului Parlamentului, iar sute dintre ei au intrat în curtea instituției, unde mai multe mașini au fost vandalizate.
Au forțat o poartă
Aproximativ 200-300 de manifestanți au intrat în curtea Parlamentului, în timpul protestului față de certificatul Covid, a anunțat Ministerul de Interne, într-un comunicat de presă, în care precizează că manifestația nu a fost autorizată. MAI anunță că oamenii au ajuns în curte, după ce manifestanții au forțat o poartă, iar încuietoarea s-a rupt.
De ce nu au discutat cu protestatarii
Liderii AUR din județul nostru au declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că mobilizarea la protest a fost una bună, dar se putea și mai bine.
„A fost o reușită, acest protest. Sper să învățăm ceva din toate astea. Să știe politicienii de la Putere că trebuie să țină cont de oameni în deciziile pe care le iau. În țară, în acest moment este multă nesiguranță și lipsă de informare”, a spus Claudiu Bârstan, președintele organizației județene Hunedoara a AUR.
La rândul său, Mircea Mincea, vicepreședinte AUR Hunedoara și purtătorul de cuvânt al organizației, a declarat că “am vrut să tragem un semnal de alarmă cu acest protest, astfel ca să nu fie adoptat certificatul verde. Dacă el va fi aprobat în guvern, atunci consider că se încalcă legea. De ce nu au ieșit cei de la conducerea țării să stea de vorbă cu protestatarii? Că atunci când e campanie electorală sunt la fiecare băbuță la poartă”.
Când se cere certificatul la locul de muncă
Proiectul de lege privind introducerea certificatului electronic COVID-19, asumat de ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, prevede că angajatorii din sectorul public şi privat au obligaţia de a solicita personalului cu care îşi desfăşoară activitatea certificatul ELECTRONIC COVID-19 la intrarea la locul de muncă, în cazul înregistrării unei creşteri săptămânale a numărului de cazuri confirmate la nivel naţional, pe parcursul a trei săptămâni consecutiv. De certificat vor beneficia atât cei vaccinaţi, dar şi persoanele care se vor testa cu PCR sau test antigen. Cei care nu vor avea certificatul vor avea rapoartele de muncă suspendate, fără plata salariului, se mai prevede în proiect.
Proiectul de lege, diferit de cel aflat în dezbatere la Camera Deputaţilor şi iniţiat de liderul PNL Florin Cîţu, ar putea fi trecut prin Parlament prin asumarea răspunderii Guvernului, în condiţiile în care acesta trebuie să intre în vigoare cât mai repede.
Guvernul a stabilit data alegerilor prezidenţiale, pe 4 și 18 mai 2025. Perioada electorală începe…
Vorbesc gurile rele că un personaj de la noi vrea cu tot dinadinsul să ajungă…
Primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, a fost ales, ieri, vicepreşedinte al Asociaţiei Municipiilor din România…
Geanina Ianc, directorul general al DGASPC Hunedoara Pentru că răspunde întotdeauna la solicitările cetățenilor, fiind…
M.P., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată, deveanul fiind acuzat de…
În contextul actual al amenințărilor cibernetice, Poliția Română a identificat o tendință de înșelăciune care…