Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara a transmis un comunicat în care garantează că festivalul de muzică clasică, consacrat sub denumirea „Opera nights”, se va organiza şi în acest an. Asta în contextul în care, în presa locală, a fost propagată informaţia că evenimentul nu va mai avea loc în acest an. Mai mult de atât, în mediul on-line a fost iniţiată o petiţie pentru susţinerea celui mai important festival de operă în aer liber.
Alţi organizatori
„Festivalul Opera Nights va continua şi în acest an, Nu se va întrerupe definitiv aşa cum, greşit s-a înţeles şi s-a relatat în presa locală şi pe reţelele de socializare. Fiind vorba de bani publici, conducerea CJ Hunedoara îşi rezervă dreptul de a alege modalitatea de implicare într-un astfel de proiect valoros pentru comunitate şi pentru viaţa culturală locală şi naţională. În consecinţă, se caută soluţii pentru ca acest eveniment să aibă loc în această vară, iar spectatorii să se bucure de seri de operă de înaltă ţinută”, se arată în comunicatul CJ Hunedoara. Pe acelaşi subiect, preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Bobora, a declarat în conferinţă de presă că festivalul de operă în aer liber se va desfăşura în acest an, doar că va avea un alt nume şi alţi organizatori. Drept dovadă, la şedinţa CJ Hunedoara din 28 aprilie a fost votat un proiect de hotărâre prin care Teatrul de Artă din Deva şi Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva erau cooptaţi în coordonarea evenimentului.
„Opera nights”, marcă înregistrată
Până acum, cele şase ediţii ale „Opera Nights” au fost organizate de Asociaţia Culturală DevART, cea care este şi iniţiatoarea evenimentului, susţinut financiar şi de către primăriile municipiilor Deva şi Hunedoara. Cu câteva zile în urmă, preşedintele asociaţiai DevART, Nicolae Gavrea, a publicat un comunicat pe site-ul dedicat festivalului în care arăta că a luat act de faptul că administraţia judeţului retrage finanţarea pentru organizarea „Opera Nights”, făcând o cronică a celor şase ediţii trecute. Iar, directorul festivalului, Alexandru Gruian, ne-a spus că nu au fost anunţaţi oficial despre acest lucru şi că a mai rămas prea puţin timp pentru a putea fi pus la punct un eveniment de asemenea anvergură, precum „Opera nights”.
Decizia CJ Hunedoara de a schimba organizatorii evenimentului are la bază mai multe motive. Unul dintre ele ar fi legislaţia care prevede anumite condiţii în care pot fi alocate fondurile către organizaţiile non-profit. Iar faptul că administraţia judeţului vrea să boteze festivalul cu alt nume este pentru că denumirea de „Opera nights” a fost înregistrată la OSIM de Asociaţia DevART. Directorul festivalului, Alexandru Gruian, ne-a declarat că este împotrivă ca evenimentul să se organizeze sub această siglă, fiind o idee care le aparţine şi pentru care au muncit foarte mult. Acesta a mai spus că ar fi dispus să cedeze, în anumite condiţii, utilizarea brand-ului.
Mai mulți bărbați din comuna Ilia, membri unei bande, au furat mai multe animale dintr-o…
Nu unul ci patru judecători de la ICCJ au judecat dosarul și au dat aceeași…
Șușotesc gurile rele prin târg că o duduie care le face viața grea salariaților săi…