Deşi unii cetăţeni se plâng de starea drumurilor din judeţ, administraţiile publice susţin că acţiunile de deszăpezire sunt efectuate continuu. Sute de tone de material antiderapant şi zeci de utilaje vor fi folosite în această iarnă pentru curăţarea şoselelor.
Ce spun primarii din marile municipii
La Petroşani, de exemplu, utilajele au fost scoase pe drumurile municipiului de când a dat primul îngheţ. „Avem un contract pe toată perioada sezonului rece 2011-2012, în valoare de aproximativ 15.000 de euro, potrivit căruia trei utilaje mari, cu plug şi dispozitive de împrăştiere a materialului antiderapant, asigură deszăpezirea pe raza municipiului nostru. În aceeaşi sumă, intră şi circa 200 de tone de sare şi nisip“, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroşani. De altfel, şi locuitorii municipiului de pe Cerna au parte de străzi curate. „Nu mai puţin de 800 de tone de nisip şi 200 de tone de sare, două autospeciale de deszăpezire, două tractoare cu plug, un buldoexcavator şi două autoutilitare sunt folosite pentru a curăţa drumurile municipiului Hunedoara în această iarnă. Personal, verific dacă deszăpezirea este făcută aşa cum trebuie, iar în ceea ce priveşte plata serviciilor, aceasta se face în baza unui grafic, în funcţie de cât s-a lucrat“, a precizat Ovidiu Hada, edilul şef al municipiului Hunedoara. Cât despre drumurile reşedinţei de judeţ, acestea sunt curăţate cu utilajele primăriei, lucru care aduce economii substanţiale la bugetul administraţiei locale. „Am făcut economii de peste 100.000 de lei până acum. Folosim utilajele pe care le avem şi investim bani doar în materialele antiderapante şi în combustibil, astfel încât să avem şi drumuri curate fără să aruncăm banii aiurea“, spune Mircia Muntean, primarul Devei.
Utilajele, scoase la lucru
Potrivit şefului Serviciului tehnic din cadrul Consiliului Judeţean, Cornel Pricăjan, de curăţarea arterelor judeţene se ocupă patru firme, care au de deszăpezit, în total, 1.420 de kilometri de drumuri. „Pe zona Deva – Brad – Păuliş, lucrează patru autogredere, patru caterpillare, două vole şi şapte utilaje cu lamă şi sare. În zona Orăştiei, se lucrează cu patru utilaje cu lamă şi sare, în Valea Jiului cu două utilaje cu lamă şi unu cu sare, precum şi cu două tractoare cu lamă. Nu în ultimul rând, în zona Haţeg – Hunedoara, au fost scoase patru tractoare cu lamă, patru utilaje cu lamă şi sare şi două buldoexcavatoare cu lamă“, a precizat Pricăjan. Acesta a adăugat că pentru deszăpezirea drumurilor din judeţ, au fost achiziţionaţi 16.400 metri cubi de nisip şi 820 de tone de sare. Consiliul Judeţean a alocat suma de 2.850.000 de lei, pentru aprovizionarea cu materiale antiderapante şi pentru utilajele de deszăpezire necesare acestui sezon, sumă care urmează să fie suplimentată luna viitoare.
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…