„La 26 mai s-au împlinit 100 de ani de la naşterea prozatorului Vintilă Corbul, unul dintre cei mai renumiţi autori de romane istorice, apreciat şi peste hotare. Dintre cele mai cunoscute creaţii ale sale, unele scrise în colaborare cu Eugen Burada, fac parte romanele «Căderea Constantinopolelui» (cea mai vândută carte din beletristica românească în perioada comunistă), «Mafia şi miliardarii», «Sunt regele Franţei! Regele Soare!», «Dinastia Sunderland-Beauclair», «Roxelana şi Soliman», «Împărăteasa fără coroană», «Cavalcadă în iad», «Cenuşă şi orhidee la New York», «Extaz, moarte şi rock’n’roll», «Hollywood – infernul viselor», «Miliarde şi picioare lungi», «Oameni în Rolls-Royce» sau «Salvaţi-mă! Sunt miliardar!». Personalitatea sa a fost prezentată în faţa unui public format în principal din elevi de la colegiile şi liceele din Deva, importanţa acestei activităţi culturale fiind cu atât mai mare cu cât acest autor nu se studiază în şcoală. Toate aceste cărţi ale lui Vintilă Corbul le avem la bibliotecă, ele îşi aşteaptă cititorii care, cu siguranţă, vor fi foarte încântaţi de tot ce vor descoperi în paginile acestui remarcabil prozator”, a arătat Sebastian Bara (foto), managerul Bibliotecii Judeţene.
Pe de altă parte, în preajma zilei de 1 iunie, când fiecare copil primeşte daruri, participă la serbări şi la concursuri, biblioteca a colectat un impresionant număr de jucării pentru toate vârstele: păpuşi, animale din pluş, jocuri, creioane colorate etc. Zeci de saci au plecat spre copiii din Centrul de plasament Brad, Centrul de plasament Orăştie şi Centrul de plasament Lupeni. Jucăriile au provenit de la cetăţeni, de la diferite ONG-uri, societăţi comerciale, şcoli, colegii şi licee etc. „Prin acest program iniţiat şi pus la punct de biblioteca noastră, s-a dorit sensibilizarea opiniei publice şi a comunităţilor locale, faţă de situaţia copiilor instituţionalizaţi care, cu toate că din punct de vedere al traiului de zi cu zi nu duc lipsă de nimic, resimt absenţa căldurii unui cămin şi a vieţii de familie. De regulă, în fiecare familie cu copii se găsesc şi multe jucării ce nu mai prezintă interes pentru „stăpânii” lor, de-a lungul timpului. Proiectul nostru şi-a dorit tocmai recuperarea acestor jucării care sunt foarte dorite de copiii orfani sau abandonaţi. Este o datorie civică, omenească, pe care o îndeplinim cu mare plăcere, an de an”, a mai arătat Sebastian Bara.
Mai trebuie spus că în 1 iunie, ora 10, în Sala Mare a Teatrului de Artă Deva, Biblioteca Judeţeană va organiza o manifestare cultural-educativă ajunsă la a XXXVI-a ediţie: decernarea Trofeului Micului Cititor. Acesta va fi acordat celui mai bun autor, celei mai bune edituri, celui mai bun ilustrator de carte pentru copii şi, de asemenea, se va premia cel mai fidel tânăr cititor. (M. Şerban)
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…