Actualei puteri
O parte a spectrului politic a râs şi s-a bucurat prin schimbarea unei puteri cu alta. Nu ştiu dacă râsul s-a sfârşit şi bucuria odată cu el pentru noua putere.
Un lucru este sigur, nu mai este râs, este grimasă, sau un început de luare a poziţiei, caracteristic unui om cu probleme şi cu unele lucruri necunoscute până acum, cunoscute acum şi neplăcute. Neplăcute, deoarece noua poziţie, de factor de putere şi de decizie, te-a pus în faţa unor realităţi interne şi internaţionale. Aceste realităţi te aduc, actuală putere, cu picioarele pe pământ şi să nu mai fii cu capul în nori.
E greu să mergi înainte cu ce ai spus cândva, criticând. Dar este imposibil să mai revii asupra celor spuse sau, dacă o faci, te va costa. Poţi un singur lucru: ce ai mai făcut ACTUALĂ PUTERE, să dai vina pe alţii, să cauţi surse noi de finanţare. De pildă, ce noi impozite şi taxe, noi credite, sau cine ştie ce mai scot laboratoarele tale secrete. Da, să dai vina pe anumiţi bancheri (vezi de exemplu FMI), care au impus măsuri de austeritate şi impun şi acum anumite condiţii. Să dai vina, ACTUALĂ PUTERE, pe situaţia internaţională, pe situaţia din Grecia, îngenunchiată şi ea de un anumit sistem financiar şi nu numai. Dar cel mai mult, să dai vina pe guvernarea Boc şi partidul său aflat la putere într-o coaliţie. Coaliţie din care ţi-ai extras, ACTUALĂ PUTERE, şi sursa (senatori şi deputaţi) de a avea puterea. Pe oricine ai da vina, nu ajută la nimic. Situaţia nu este roză, Europa nu poate da soluţii magice, este nevoie de echilibru între măsurile de austeritate, luate deja de alţii, spre fericirea ta, ACTUALĂ PUTERE şi măsurile de stimulare a consumului.
Este adevărat, şi am susţinut tot timpul la nivelul colegilor mei din parlament, măsurile de austeritate excesive lovesc în grupurile vulnerabile şi în tineri şi este un lucru rău. Măsurile au fost luate, şi vă asigur, nu cu inimă bună, şi nu acceptate cu plăcere, după lungi discuţii şi nemulţumiri manifestate. Este nevoie de un echilibru, fiindcă măsurile populiste pot avea pe termen lung, efecte negative nebănuite. Spun acest lucru, văzând că state precum Spania, Portugalia, poate şi Italia nu au o situaţie bună. Europa se agită. Ce bine că noi nu suntem în discuţie, cel puţin nu încă.
Este adevărat că nu este bine pentru cei asupra cărora măsurile de austeritate au însemnat un calvar şi regret acest lucru. Sper totuşi că bruma de stabilitate şi creştere economică obţinută, nu uşor, să ofere o posibilitate de revenire la normal.
Nu va fi uşor într-o lume în care societatea a ajuns la limita consumismului, este drept, pentru unii mult, iar pentru alţii, foarte puţin.
Cu toate acestea, sub guvernarea Boc, cu bunele şi relele ei, s-au obţinut rezultate precum:
• creşterea pensiei medii pe economie la 772 lei în 2011, cu peste 30% peste nivelul lui 2008;
• majorarea pensiei minime la 350 lei;
• salariul real şi-a reluat creşterea uşoară în 2011;
• s-au redus costurile legate de funcţionarea statului de la 15,1% în 2009, la 12,4% la finele anului 2011;
• bugetul alocat investiţiilor a crescut de la 32,6 miliarde în 2008, la 38,1 miliarde lei, anul acesta;
• s-a adoptat noul Cod al Muncii; rezultatul – numărul contractelor de muncă a crescut cu 156.171.
• s-au pus în operă 122 km de autostradă, s-au reabilitat 1.000 km de DN şi sunt în execuţie 434 km de autostradă, lucru care a dus şi multe locuri de muncă noi;
• s-a adoptat Legea responsabilităţii fiscale şi s-a înfiinţat Consiliul fiscal, lucruri cerute de FMI şi care au dus la reducerea deficitului fiscal etc.
Sunt multe alte măsuri foarte bine luate, dar nu pot fi scrise toate într-un singur articol. De asemenea, ştiu că din păcate, în primul moment, ele pentru mulţi nu ţin nici de foame, nici de cald, dar de ele depinde crearea posibilităţilor de dezvoltare a acestei ţări şi rezolvarea multor probleme sociale în viitor.
Nu vreau sa scuz pe nimeni, nici măcar pe mine, dar aş dori un lucru, pe care îl ştiu ca un bun creştin ce mă consider. Iertarea, înţelegerea, răbdarea, speranţa, curajul şi credinţa că putem învinge ne pot duce mai departe pe un drum bun. Să nu-i stigmatizăm pe toţi, să nu-i punem în aceeaşi oală pe toţi, ca nu cumva odată cu cei răi, să dispară şi cei buni, de care cu siguranţă avem nevoie. Punându-i pe toţi în aceeaşi oală, fiindcă au rămas fideli unor colegi şi în primul rând unei doctrine politice, ne putem face un mare deserviciu.
Nu cred că o ţară poate păstra democraţia cu o opoziţie slabă sau una distrusă. Nu trebuie să avem unităţi de măsură diferite pentru politicieni. Avem nevoie de putere, dar, în egală măsură, şi de opoziţie. Excesul de zel şi răutatea ne pot duce în altă parte, lucru pe care istoria ni l-a arătat cu prisosinţă atât la noi, cât şi în lume.
ACTUALĂ PUTERE, am multe întrebări să-ţi pun, aştept însă cu nerăbdare luna noiembrie. Şi totuşi, una am s-o pun: Crezi, ACTUALĂ PUTERE, că Justiţia poate fi independentă fără un ministru al Justiţiei independent?! O să-mi spui: da! Eu îţi spun, mai gândeşte-te, şi la asta, şi la altele.
Al dumneavoastră, cu stimă şi respect,
Deputat Iosif Veniamin Blaga
Ce interesant e prezentatata necesitatea opozitiei ! :))) Care a fost mereu sfidata! Ce interesanta e prezentata Justitia Independenta!
Pinochio :)))
Da’ tu iti aduci aminte cum ati distrus sute de mii de oameni cu „forfetarul”, cum ati hacuit veniturile bugetarilor, cum ati dat afara din serviciu sute de mii de oameni? La ce nivel erau romanii in 2008 si unde sunt acum dupa maretele voastre realizari? De ce nu folositi in camapanie culoarea orange, daca ati fost asa de buni? Ma mir cum ai atata nerusinare sa mai deschizi gura si sa atentionezi „ACTUALA PUTERE”. Cand ati fost voi la putere nu v-a interesat decat sa-i distrugeti, cu o ura inimaginabila, pe romanii care-si castigau painea muncind.
Vă înţeleg raţiunea de susţinător al puterii.
Dumnezeu a lăsat lumea să fie un amestec de bune şi rele, de buni şi răi etc.
Un lucru vă rog: nu-i băgaţi pe toţi în aceeaşi oală, chiar dacă dintr-un punct de vedere aşa se vede.
Au existat şi există în toate partidele şi bune şi rele, şi buni şi răi etc.
Toţi au guvernat, toate partidele au avut veniţi şi plecaţi.
Părerea mea este că, atunci când discuţi persoana, trebuie mai mult discernământ.
Nu-mi cunoaşteţi toate punctele de vedere. Fiţi convins că marea lor majoritate sunt bune, adică pe placul celor mulţi.
Rămân la ideea că o puternică democraţie se bazează pe o puternică opoziţie, nu pe lipsa ei.
Asta o spun pentru oricare situaţie şi am susţinut-o tot timpul.
Dumnezeu să ne înţelepţească pe toţi.
Mulţumesc pentru comentariul dumneavoastră. Da am fost şi rămân un membru PD.
Cu stimă şi consideraţie,
deputat Iosif Veniamin Blaga
Te avertizam, sa nu cumva sa incerci sa misti un deget si sa pui labele pe aurul din Muntii Apuseni.Certej-Deva sau Rosia Montana sau Rosia Poieni.La orice actiune a matale de a semna ,sau de a face demersuri,sau de a te da cu canadineii sau cu oevreii sau cu cine stie (Frank Timis)vei raspunde si te vom pune cu botul pe labe.Ai tradat ,schimband acest partide,crezand ca e un josc de sah.Stii cum sunt numiti tradatorii si schimbatorii de macaze?CURVE.Atentie la orice idee legata de bogatiile tarii,sa nici nu-ti treaca prin cap sa misti in front caci vei plati.
Noi cetatenii liberi ai acestei tari ,care traim astazi si maine din salarul de 125 de lei lunar ,reprezentand ajutor social de la primarie pentru cele 72 de ore pe care le muncim in folosul comunitatii , Va solicitam de urgenta sa stabiliti o scadere a preturilor la alimente ,sa ne putem permite si noi sa cumparam un kg de lapte ,pentru asta trebuie sa scadeti TVA-ul la 6% .
Cu stima va saluta saracii liberi !
Alocatie copil sub 2 ani 200 RON lunar
– Alocatie copil peste 2 ani 42 RON lunar
– Alocatie refugiati 540 RON lunar
– Intretinere detinut 2 544 RON lunar
– Intretinere caine comunitar Bucuresti 375 RON
– Cota hrana detinut 960 RON lunar (32 RON/zi)
– Cota hrana spitalizat 165 RON lunar (5.5 RON /zi bolnav obisnuit)
– Cota hrana spitalizat cetatean strain 444 RON lunar (14,8 RON /zi)
-ajutor social 125 de ron /lunar (4,1 ron/zi)
-salar minim pe economie 700 de ron /lunar (23 ron/zi )
Dumnezeu sa ne fereasca de personaje politice asemanatoare tie sau lui Mircia Muntean! Ne recomanzi mai mult discernamant atunci cand te analizam. Discernamant avem, dar nu mai avem raddare sa te vedem cum te pierzi in lamentari , fara nici un rezultat. Ramai in continuare in PD sau PDL cum se numeste acum, traieste-ti andropauza asa cum doresti, dar lasa-ne pe noi hunedorenii in pace!
O ultima remarca, sa nu mai scri niciodata nimic, limiteaza-te doar la ati exprima oral „parerile”.
Bravo!
…măi românlor, vorba lu Băse, că tare proşti sunte-ţi!!! apucaţi-vă şi vă daţi iar la gioale!!! mergeţi dracului la vot în 29 iulie 2012 şi spune-ţi DA, că scăpăm de Aghiuţă!!! DDDDDDAAAAAAA!!!!