Categories: Sport

Adversare cu două feţe la barajul pentru Liga Naţională

Ciprian Marinuţ

Handbalistele de la Cetate Devatrans, clasate pe locul doi în Divizia A, seria B, vor întâlni echipele Unirea Slobozia (locul 11 în Liga Naţională) şi Ştiinţa Bucureşti (locul 3, în Divizia A, seria A) la turneul de baraj pentru promovarea în Liga Naţională. Gruparea din Slobozia este  cel mai puternic adversar posibil, iar echipa din Bucureşti e cotată ca fiind cea mai slabă. Pentru revenirea pe prima scenă a handbalului feminin românesc, echipa din Deva trebuie să se claseze pe locul întâi la turneul programat la finalul lunii mai, în compania acestor formaţii.

Revanşă refuzată
Visul celor de la Cetate de a juca în aceeaşi grupă cu Măgura Cisnădie la turneul de baraj pentru promovarea în Liga Naţională feminin a rămas neîmplinit după tragerea la sorţi desfăşurată ieri la sediul Federaţiei Române de Handbal. Echipa din Deva a fost repartizată în seria a II-a a barajului alături de Unirea Slobozia şi Ştiinţa Bucureşti, ratând astfel şansa de a-şi lua revanşa în faţa echipei din judeţul Sibiu care i-a provocat retrogradarea anul trecut. În plus, Unirea Slobozia, ocupanta locului 11 acest sezon al Ligii Naţionale, este cel mai puternic adversar posibil, atât prin prisma clasamentului, cât şi a lotului de jucătoare în care se regăsesc nume precum Georgiana Stoleru, Lorena Ostaşe sau Elena Pavăl. În Seria I a barajului vor evolua echipele Măgura Cisnădie (locul 12 în Liga Naţională), HM Buzău (locul 2 în Divizia A, seria A) şi CSM Slatina (locul 3 în Divizia A, seria B).

Probleme de lot, dar şi speranţe de promovare
Ioan Mătăsaru, antrenorul care se ocupă de pregătirea echipei Cetate Devatrans, a admis că Unirea Slobozia e cel mai puternic adversar posibil, însă a precizat că marele necaz al echipei devene îl reprezintă problemele de lot. Oricum, tehnicianul consideră că Cetate are şanse reale de a obţine promovarea. „Unirea e cel mai greu adversar posibil dintre echipele participante la baraj.  Au fost pe locul 11 în Liga Naţională, peste Măgura Cisnădie, au un lot experimentat şi o organizare bună. Dincolo de acest aspect, marele necaz al echipei noastre îl reprezintă problemele de lot. Nu vom avea toate jucătoarele la dispoziţie în luna mai pe perioada pregătirii, ci doar în ziua jocului. Unele sunt convocate la lotul naţional. Altele joacă în turneele semifinale ale junioarelor cu echipele de club sau vor susţine examenul de bacalaureat. În fine, câteva au probleme de sănătate, aşa că pregătirea ne va fi serios afectată. Oricum, la baraj, meciurile se câştigă prin ambiţie, determinare, noroc şi puterea de a controla emoţiile, aşa că orice e posibil şi noi avem şansele noastre de promovare pentru care ne vom bate”, a afirmat Ion Mătăsaru.
Jocurile celor două serii se vor desfăşura în perioada 28-31 mai în sistem campionat, fiecare cu fiecare, iar prima clasată în fiecare serie va promova în Liga Naţională. Programul meciurilor din grupa echipei Cetate este următorul: sâmbătă, 28 mai, ora 19:00, Cetate – Ştiinţa Bucureşti; duminică, 29 mai, ora 19:00, Unirea Slobozia – Cetate; luni, 30 mai, ora 19:00, Ştiinţa Bucureşti  – Unirea Slobozia. Locul de desfăşurare a turneului urmează să fie anunţat în scurt timp. Echipele clasate pe locurile doi şi trei în fiecare serie vor susţine jocuri de clasament. În caz de egalitate, după 60 de minute se vor executa lovituri de la şapte metri. FRH a precizat că „modificarea datei de desfăşurare a turneului de baraj pentru promovarea în Liga Naţională a survenit în urma solicitării echipelor care au sportive participante la sesiunea de bacalaureat special din perioada 14-27 mai”.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

LICITAŢIE

CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că un personaj din zo­nă, ajuns, cum se spu­ne cu sacii în căruță,…

o zi ago

Bulina albă

Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…

o zi ago

Când va fi SFINȚITĂ Catedrala Mântuirii Neamului: „Permanent deschisă închinătorilor”. Cât ne costă Catedrala

Catedrala Națională va fi sfințită du­mi­nică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecu­menic Bartolomeu I al…

o zi ago

Bulina neagră

Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…

o zi ago

Bătută măr de sărbătorile de iarnă

O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de săr­bătorile de…

o zi ago