Agricultura, o loterie pentru Colegiul Agricol din Geoagiu
Seceta le-a creat probleme la mai toate culturile agricole celor de la Colegiul Tehnic Agricol „Alexandru Borza” din Geoagiu. Ţinând cont că instituţia de învăţământ se autogospodăreşte, mâhnirea conducerii de aici e mare.
„Anul acesta, din cauza căldurii toride şi a secetei pronunţate, multe culturi au avut de suferit. Am rămas cu munca. Doar ceapă am reuşit să vindem unor unităţi turistice din Staţiunea Geoagiu-Băi. Nu am câştigat nu ştiu ce sume, dar a fost un mic venit. Roşiile s-au ars în mare parte, cu toate că au fost udate. De curând, am mai pus salată şi ceapă de toamnă, zilnic le udăm şi sperăm că va fi totul în regulă. Doar recolta de grâu a fost una bună. O pare din aceasta am dat-o la panificaţie, pentru a avea pâine la cantină, şi o alta rămâne pentru furajarea animalelor în sezonul rece. Nu vindem din el, deoarece recolta de porumb din acest an nu este strălucită. Lucerna e cosită, fânul s-a uscat bine, aşa că l-am balotat, la fel şi paiele, totul fiind pus la adăpost, pentru iarnă. Urmează să scoatem cartofii şi să recoltăm porumbul. Dar avem emoţii că şi în aceste două cazuri vom întâmpina probleme. Sperăm însă ca porumbul să ne ajungă măcar pentru efectivul de animale”, spune profesorul Marius Şiler (foto), directorul Colegiului Tehnic Agricol „Alexandru Borza” din Geoagiu.
Daca ar fura doar 30 de zile din 31 dintr-o luna, timp de un an, toti guvernantii si legiuitorii tarii ar fi de unde sa va dea si dvs, dle director, niste bani sa irigati intreaga suprafata. Ca sa vada elevii diferenta dintre un teren irigat la meserie si unul neirigat. Ca altfel ce le aratati, cum faceti agricultura de secolul XlX in sec. XXl ? Asa ca in sec XlX faceau si acasa la parintii lor, nu era nevoie sa mai strice statul banii si cu colegiul dvs. .