Fac politică administrativă din 1990, fiind primar al municipiului Orăştie, ales în patru mandate consecutive, precum şi politica politicii la nivelul parlamentului de patru ani. Pentru prima dată pot să afirm că sintagma „scopul scuză mijloacele” nu a putut fi mai adevărată niciodată ca acum. Nu ştiu cum vor folosi vreodată mijloace care ţin de dezinformare, minciună, inocularea unor neadevăruri sau exagerări, folosirea sărăciei ca armă politică, învrăjbirea, exagerarea prin promisiuni fără acoperire, loviturile pe la spate chiar din partea propriilor parteneri de partid. Sunt mijloace nefaste, ele duc şi vor duce, cu siguranţă, la pierderea unor oameni oneşti şi devotaţi cu adevărat binelui comun, în favoarea altora, care îşi urmăresc în principal, interesele lor.
În perioade de criză, ca aceasta, numărul partidelor creşte, populismul este în floare, pericolul dictaturii prin vot democratic reapare. Nu mai departe, votul masiv din iunie de la alegerile locale a deschis calea şi a dat curajul unor forţe politice, ca în decurs de o săptămână, să atace toate instituţiile statului democratic românesc. Rezultatul a fost, că dintr-o criză economică, urmată de unele măsuri de austeritate, am intrat într-o criză politică majoră. Criză ce a dus la cheltuirea a cca. 20 MILIOANE EURO cu referendumul, ieşiri de capital din ţară, neutilizarea unor fonduri europene, reducerea investiţiilor de stat, reducerea nivelului investiţiilor străine directe, redistribuirea unor bani din bugetul statului pentru investiţii spre salarii şi pensii. Şi peste toate acestea, mari semne de întrebare ale Occidentului(oameni de afaceri şi politicieni) privind democraţia şi statul de drept din România. Votul de la alegerile locale a creat o beţie a puterii, într-o parte a spectrului politic, cu urmările de mai sus. Ca să se ajungă aici, s-a folosit de către unii politicieni, care vor să ajungă din nou în Parlamentul României, sărăcia ca armă politică, dezinformarea şi minciuna.
Tăierea pensiilor nu a fost decât o diminuare pentru plata CAS-ului, adică subvenţionarea de către stat a medicamentelor şi altor acţiuni cu caracter social. Tăierea salariilor a fost temporară, doar în sistemul bugetar, completată de altfel de o lege a salarizării, aprobată de parlament, ce urma să intre în vigoare. Neexplicarea suficientă a măsurilor din punct de vedere a urgenţei şi a gravităţii situaţiei economice internaţionale, a dat prilejul actualei guvernări să acceadă la putere. Ce a adus acest lucru. Ocuparea unor fotolii în guvern, parlamentul actual şi posibil cel viitor, de politicieni caracterizaţi de către unii drept chiulangii, nomazi şi certaţi mai mult sau mai puţin cu legea. Ce a mai adus schimbarea puterii. Creşteri de preţuri, scumpirea Euro, reducerea investiţiilor, scăderea puterii de cumpărare cu toate majorările făcute, neintrarea în spaţiul Schengen (benefică pentru comercianţi) şi neîncrederea occidentului. Şi pentru ce?! Să nu uităm că preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, spunea în Parlamentul României, citez: „ţara dumneavoastră este invidiată de alte state”. S-a creat prin măsurile nepopulare, ale fostului guvern, stabilitate economică şi financiară, o uşoară creştere economică de 0,7%. Este adevărat, o serioasă pierdere de imagine pentru PDL. A fost un sacrificiu conştient şi însuşit de către guvernul de atunci.
În ceea ce mă priveşte pot să mă uit în ochii oricui, pentru că am dorit şi încercat să fac ce este mai bine pentru noi toţi. Fie că vorbim de Întreprinderea Mecanică Orăştie, Cetăţile Dacice, Mina Certej, Circumscripţie financiară Simeria, Staţiunea Geoagiu-Băi, investiţii sau interese locale şi naţionale, ele au reprezentat interesul meu pentru binele comun. De asemenea, m-am opus construirii deponeului de la Bârcea Mare, fiind alături de locuitorii zonei care nu-şi doresc un asemenea deponeu aproape de localităţile lor.
Stimaţi concetăţeni, puterea este în mâna dumneavoastră, folosiţi-o pe 9 decembrie 2012, în folosul comun şi nu al unora care îşi urmăresc scopuri meschine (afaceri de familie, imunitate, parvenire, formarea unei majorităţi etc). Verificaţi CV-ul meu şi activitatea mea, din datele personale sau de la alţii, veţi putea vedea că niciodată nu am încetat să lupt pentru binele comun şi pe termen lung.
Folosiţi-vă votul în aşa fel încât să nu mai adăugăm alte regrete la regretele pe care le avem deja. În ceea ce mă priveşte, doresc să vă asigur că port în suflet dorinţa unui viitor fericit pentru neamul nostru. Am încredere că Domnul Dumnezeul nostru, al tuturor, va lucra după dreapta voia Sa.
Vă urez cu ocazia Sfintelor Sărbători ale Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos, multă sănătate, mult noroc şi pace în suflete de la El, Mântuitorul nostru.
Ing. Iosif Veniamin Blaga, deputat în Colegiul nr. 2 Orăştie
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…
View Comments
Mai nea' IOSKA !!!
Dupa 23 de ani de politica, cum zici 'matale, tot "prostul"(politicianul) ar mai trebui sa iasa la pensie , sa mai lase locul si la "lupii astia mai tineri", ca vorba ceea ar mai realiza(jecmani) si ei cite ceva si nu au loc de "veterani" !!
Si apoi in orice democratie civilizata (nu si cea romaneasca, unde e pe viata) dupa 2 mandate mai pleaca omul si acasa, ca prea se obisnuieste cu "condusul"(furatul) si vede numai greselile altora , nu si pe ale lui !!
Asa ca eu unul, iti urez "spor la bunicit" si mai lasa "deputatia"!!!
:)