Aleşii deveni au votat ca oraşul să nu fie sufocat de gunoaie
Pentru că la 1 august 2017, contractul dintre municipalitatea deveană şi SC Salubritate SA se încheie, aleşii locali au trebuit să ia o măsură astfel ca reşedinţa de judeţ să nu ajungă un focar de infecţie, prin neridicarea gunoaielor.
Trei firme primesc invitaţii
Astfel, consilierii au votat pentru atribuirea directă, pe perioadă determinată, prin negociere fără publicare prealabilă, a contractului „Colectare separată şi transport separat al deşeurilor municipale şi al deşeurilor similare provenind din activităţi comerciale din industrie şi instituţii, inclusiv fracţii colectate separat în municipiul Deva”.
Ciprian Răchită, directorul tehnic al Primăriei Deva, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că au fost trimise invitaţii la trei firme de salubrizare din judeţ, în vederea încheierii unui contract pentru această perioadă. Se ştie că licitaţiile pentru cele patru zone în care a fost împărţit judeţul pentru ridicarea deşeurilor încă nu au fost organizate. Când se vor finaliza procedurile şi se va cunoaşte câştigătorul pe fiecare zonă, atunci şi Deva va trebui să lucreze cu operatorul respectiv, care va transporta gunoaiele la deponeul ecologic de la Bârcea Mare. „Firmele cărora le-am trimis invitaţii trebuie să ne dea răspuns până marţi. Negocierea începe de la tariful de 291 de lei pe tonă de deşeuri colectate, cât este acum cu cei de la Salubritate SA. Contractul pe care-l vom încheia este pe minimum două luni şi maximum până la finalizarea licitaţiilor pentru cei patru operatori zonali. Am estimat suma de 1.073.703,72 de lei pentru două luni de contract. Am fost nevoiţi să ne organizăm astfel, deoarece exista pericolul să rămânem cu gunoiul în stradă. Nimeni nu vrea să se întâmple asta. Este o situaţie de urgenţă”, a declarat Ciprian Răchită, directorul tehnic al Primăriei Deva.