Aleşii hunedoreni nu sunt speriaţi de radiaţiile la care sunt expuşi în Parlament
Natalia Bumbac
O informaţie apărută în mediul on-line, conform căreia parlamentarii ar solicita spor pentru că lucrează într-un mediu cu nivel crescut de radiaţii, nu este asumată de aleşii hunedoreni. Mai mult de atât, parlamentarii din judeţ cu care am reuşit să discutăm pe această temă, resping că ar exista o astfel de iniţiativă, unii susţinând că este vorba despre un nou atac menit să discrediteze Legislativul ţării.
Au primit, dar a fost tăiat
„În nici un caz, colegii din PNL nu au avut o astfel de iniţiativă. Este posibil să fie din partea unui parlamentar de la alt partid, sunt unii oameni cu idei excentrice. Din punct de vedere politic ne disociem de acest lucru”, a afirmat deputatul Carmen Eleonora Hărău. Întrebată dacă este la curent cu faptul că s-a anunţat publicarea unui raport conform căruia nivelul de radiaţii din Palatul Parlamentului este crescut, parlamentarul hunedorean a spus următoarele: „nimeni nu ne ţine legaţi acolo, putem pleca oricând. Cred că există diverse încercări de discreditare a instituţiei Parlamentului, inclusiv din interior. (…) Cei care-l discreditează din interior ar trebui să plece, iar cei care-l discreditează din exterior ar trebui să înţeleagă că fac un mare deserviciu mersului democratic al ţării”, a subliniat Carmen Eleonora Hărău.
Dacă parlamentarul liberal nu a exclus posibilitatea unei astfel cerinţe din partea aleşilor, colegul său de la PSD, deputatul Laurenţiu Nistor, a respins categoric că ar exista o astfel de iniţiativă. „Sunt ticăloşi cei care vorbesc sau gândesc aşa ceva. Nu mă interesează şi nu voi susţine o astfel de iniţiativă, sau acordarea unui astfel de spor”, a declarat deputatul Laurenţiu Nistor.
Luat puţin prin surprindere de informaţia aflată, deputatul Bogdan Ţîmpău a arătat că nu a solicitat un astfel de spor şi că nu are de gând să o facă. Parlamentarul hunedorean a spus în schimb că acoperişul clădirii parlamentului este înţesat de diverse instalaţii şi antene, care ar putea fi o sursă de radiaţii.
Trebuie menţionat că dincolo de informaţia apărută recent cu solicitarea parlamentarilor de a primi un spor salarial de 20 la sută pentru că lucrează într-un mediu radioactiv, în trecut, acest spor era alocat. Mai exact, până în 2010, aleşii primeau un aşa-zis „spor de antenă”, care a fost tăiat de către cine altcineva decât Guvernul Boc.
Totusi oamenii au dreptate. Dupa comportament pa bine iradiati.