Politica si administratie

Aleşii locali din Bãcia au refuzat 90.000 de lei

05 Deponeu gunoi Barcea (8)  Oana Mihnea

Drumul de acces către deponeul ecologic care se construieşte la Bârcea Mare are toate şansele să rămână la dimensiunile actuale. Asta, după ce, în ultima şedinţă a Consiliului Local Băcia, nu a fost aprobată vânzarea către Consiliul Judeţean Hunedoara a unei suprafeţe de teren, pentru lărgirea drumului.

O poziţie fermă
Proiectul de hotărâre iniţiat de primarul din Băcia, la solicitarea CJ Hunedoara, presupune scoaterea la licitaţie a unui teren în suprafaţă de 1,017 ha, evaluat la 2 euro/metru pătrat. Asta ar însemna ca în bugetul local să intre suma de 90.000 lei. Totuşi, aleşii locali de la Băcia au fost fermi în luarea unei hotărâri şi proiectul nu a trecut. „Este o poziţie generală vizavi de proiectul cu deponeul ecologic. Mai ales că au început lucrările şi este foarte mult praf, zgomot şi deranj în zonă. Decizia nu se va modifica“, a declarat Nicolae Panţa, primarul comunei Băcia. În şedinţa de săptămâna trecută, au fost trei voturi „pentru“, două „împotrivă“ şi cinci abţineri, pentru acest proiect.

CJ stă cu banii pregătiţi
Terenul în suprafaţă de aproximativ un hectar ar urma să fie cumpărat din banii Consiliului Judeţean. Şi, ca să fie posibil acest lucru, este nevoie de convocarea unei noi şedinţe a CL Băcia, pentru aprobarea tranzacţiei. „Consiliul Judeţean o să ceară cât mai repede reluarea votului în consiliu, astfel încât să putem cumpăra terenul. Avem nevoie de acesta pentru a putea construi un drum uzinal. În prezent, drumul respectiv (n.r.-care duce la Deponeul ecologic care se construieşte acolo) are o lăţime de patru metri, este şerpuit şi pe alocuri trebuie lărgit pentru a se putea circula în condiţii optime. Consider că problema va fi rezolvată în câteva zile. Consiliul Judeţean are cei 20.000 de euro pregătiţi pentru cumpărarea terenului“, a declarat Dan Stoian, administratorul public al judeţului, cel care se ocupă de implementarea Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor.
Ioan Prip, directorul executiv al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI), este de părere că drumul ar trebui să aibă cel puţin şase metri lăţime pentru un flux continuu. Şi dacă rămâne la dimensiunile actuale se va putea circula, însă, cu greutate.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura