Comunitate

Alimentaţia la sân, benefică pentru copil, dar şi pentru mame

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara a lansat în 4 august campania cu titlul „Săptămâna Mondială a Alimentaţiei la Sân“, un proiect iniţiat de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
Pe parcursul acestei săptămânii reprezentanţi din domeniul sănătăţii vor informa proaspetele mămici şi femeile însărcinate despre beneficiile alimentaţiei nou-născuţilor cu lapte matern. În ziua de miercuri, 6 august vor fi vizitate mămicile din spitalele şi maternităţile din Petroşani, iar în 7 august cele din Hunedoara. Campania se va încheia vineri cu informarea mămicilor din maternitatea Spitalului din Deva.
„Dorim să aducem la cunoştinţa proaspetelor mămici despre beneficiile alimentaţiei la sân şi dezavantajele lipsei laptelui matern din alimentaţia nou-născuţilor. O astfel de campanie este necesară, deoarece în ultimul timp a crescut îngrijorător numărul mămicilor care preferă alimentarea copilului cu substituenţi ai laptelui, cum ar fi laptele praf, în detrimentul laptelui matern. Laptele matern are nenumărate beneficii, cum ar fi dezvoltarea echilibrată a copilului, reduce riscul de îmbolnăvire, este steril şi uşor digerabil. Beneficiile sunt şi pentru mămici, alimentaţia la sân poate preveni hemoragiile postpartum şi reduce riscul de îmbolnăvire de cancer la sân şi ovarian. Iar lipsa acestui aliment din hrana copilului poate crea o serie de probleme grave de sănătate nou-născuţilor“, a declarat medicul Cecilia Birău, purtător de cuvânt al DSP Hunedoara.
Potrivit datelor statistice, în judeţul nostru, în ultimii doi ani, peste 70 la sută dintre mame au apelat la alimentaţia copilului cu lapte praf din primele luni de la naştere. Pentru 3077 de copii născuţi în 2013 au fost eliberate peste 2.500 de reţete pentru lapte praf. Numărul acestora s-a dublat comparativ cu anul 2011, când au fost eliberate 1.264 de reţete. Iar la nivel mondial, doar 36 la sută dintre nou-născuţi sunt alăptaţi la sân. (N. Bumbac)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura