Comunitate

Alpinistul Adrian Ahriţculesei, primul turist, după doi ani, al unor ghizi pe vulcanul Mount Giluwe

Adriana Năstase

Alpinistul Adrian Ahriţculesei, care a cucerit vulcanul Mount Giluwe (4.367 m), cel mai înalt din Oceania-Australia, a fost călăuzit spre vârf de către doi ghizi locali care, în ultimii doi ani, nu au mai avut nici un turist, din cauza pandemiei de Covid.

Cinci din șapte
Alpinistul din Petroşani a relatat că ascensiunea sa pe vulcanul din Papua Noua Guinee a durat şase ore, după ce a plecat din tabăra de bază situată la o altitudine de aproximativ 3.500 de metri.
„Am ajuns pe vârf la ora 8,39 (ora locală, n.red.), ajutat de doi ghizi local­nici, care cunosc foarte bine zona. În tabăra de bază am dormit în cort, unde a plouat toată noaptea. Am fost bucu­ros să aflu că am fost primul lor turist, după doi ani de pauză, din cauza situa­ţiei generate de COVID-19. Sunt fericit că am ajuns pe Mount Giluwe, care este cel mai înalt vulcan din Australia şi Oceania”, a spus Adrian Ahriţculesei.
După o zi de odihnă, alpinistul a plecat spre casă ieri, 28 martie, până să ajungă în România el urmând să schimbe patru avioane.
Adrian Ahriţculesei şi-a propus că urce pe cei mai înalţi şapte vulcani din lume, Mount Giluwe fiind cel de-al cinc­ilea vârf cucerit din circuitul mondial „Seven Vulcanoes”. Următoarea desti­na­ţie va fi vulcanul Davamand (5.609 m), în Iran, cel mai înalt din Asia.
Până acum, tânărul de 37 de ani a reuşit să escaladeze cu succes pe Mount Giluwe (4.367 m) – cel mai înalt din regiunea Oceania şi Australia, Pico de Orizaba (5.636 m), în America de Nord, Elbrus (5.642 m), în Europa, Ojos del Salado (6.893 m), în America de Sud, şi Kilimanjaro (5.895 m), în Africa.
Adrian Ahriţculesei şi-a propus să ajungă primul alpinist din România care a urcat pe cei mai înalţi şapte vulcani ai lumii.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura