ActualitateFlash

Alte matrapazlâcuri la DSV Hunedoara

Maximilian Gânju

Zeci de angajaţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Hunedoara s-au trezit că sunt datori, după ce şefa Serviciului Personal din cadrul instituţiei ar fi luat credite în numele lor. Oamenii au depus plângeri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara, iar conducerea instituţiei a demarat o anchetă internă.

Împrumuturi de la un C.A.R.
Toată afacerea necurată a ieşit la lumină, după ce unul dintre medicii veterinari, angajat al DSVSA Hunedoara, a aflat că are un credit pe numele lui, deşi nu a împrumutat banii respectivi. Omul s-a interesat şi a aflat că sunt circa 9.000 de lei de la o Casă de Ajutor Reciproc din municipiul Deva. Vestea s-a răspândit imediat în instituţie şi colegii veterinarului, după ce s-au interesat, au aflat că şi ei au „împrumutat” sume mari de bani de la acelaşi C.A.R., cu care un superior de-al lor avea strânsă legătură. Mai exact, şefa Serviciului Personal din cadrul DSV Hunedoara, care este acum bănuită că s-a folosit de datele personale ale angajaţilor, pe care le gestiona, pentru a împrumuta bani în numele lor.

„Stăm cu emoţii“
Până în acest moment, se bănuieşte că sunt 30 de angajaţi ai Direcţiei, medici veterinari, inspectori şi asistenţi care, fie sunt giranţi fără ştirea lor, fie au ridicat sume de bani de la C.A.R., fără ca în realitate să se întâmple acest lucru. „Iniţial a fost vorba de vreo 25 de persoane. Acum, am aflat că ar fi 30 de păgubiţi. Stăm cu emoţii, pentru că încă nu ştim care are credit şi care e girant. Este inadmisibil ce se întâmplă şi nu vrem să plătim ceea ce nu am luat. Din acest motiv, ne-am şi adresat cu plângeri organelor de anchetă”, a declarat unul dintre medici. Conducerea DSVSA Hunedoara prin directorul adjunct, Daniela Lăcrăjan, a demarat o anchetă internă, însă şefa serviciului care este bănuită că a luat credite în numele medicilor a intrat în concediu medical şi abia după ce revine la Direcţie poată fi anchetată. În schimb, liderul de sindicat din cadrul DSVSA Hunedoara, Olimpia Bartoş confirmă că la Parchet, a fost depusă plângere penală, după ce „mai mulţi membri de sindicat au venit să sesizeze” faptul că s-au trezit datori fără vină. Prejudiciul în această înşelăciune se crede că ar fi pe la vreo patru milioane de lei, însă suma exactă va fi stabilită de organele de anchetă.

Perfectă pentru inginerii financiare
Instituţia nu este pentru prima dată în centrul unui scandal de proporţii. În urmă cu mai mulţi ani, fosta conducere a „instrumentat” unele inginerii financiare din care DSV a pierdut milioane de lei. Directorul executiv al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Hunedoara de la acea vreme, Marius Lăzărescu, împreună cu alţi doi salariaţi, au fost trimişi în judecată în acest an pentru fals intelectual. Învinuiţii au achiziţionat aparatură de 350.000 de lei de la două firme din Bucureşti, SC Laboratory Sistem şi SC Star Laboratory. Practic, s-au achiziţionat, pe hârtie, instrumente şi echipamente pentru utilarea şi modernizarea unui laborator, dar care n-au ajuns niciodată în instituţie. Între timp, cele două firme au intrat în insolvenţă şi Direcţia a rămas cu paguba. Adică s-a înscris la masa credală, fără prea mari şanse de izbândă în a-şi mai recupera din pagubă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura