Apa Prod Deva continuă proiectele finanţate din fonduri europene
SC Apa Prod SA Deva se pregăteşte de accesarea fondurilor europene din exerciţiul financiar 2014-2020, finanţare care va fi folosită în vederea definitivării programului investiţional pe termen mediu şi lung, derulat de operatorul de apă şi canalizare din nordul judeţului.
În acest sens, Apa Prod Deva a elaborat cu ajutorul consultantului SC Ramboll South East Europe SRL, Master Planul revizuit şi actualizat, privind extinderea şi modernizarea sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare din judeţul Hunedoara. Scopul acestui Master Plan este de a identifica şi prioritiza nevoia de investiţii pentru a obţine la nivel judeţean şi regional, la cele mai mici costuri, servicii de apă potabilă şi apă uzată conforme cu directivele Uniunii Europene şi cu angajamentele României faţă de organismele europene.
A fost finalizată procedura de achiziţie
Potrivit datelor furnizate de Apa Prod Deva, în data de 19 noiembrie 2015 a fost finalizată procedura de achiziţie publică în scopul atribuirii contractului de servicii „Asistenţă tehnică pentru pregătirea Aplicaţiei de finanţare şi a documentaţiilor de atribuire pentru Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Hunedoara, în perioada 2014-2020”. Activităţile în cadrul contractului de servicii cuprind elaborarea studiului de fezabilitate şi a unui plan de coordonare cu alte reţele sau construcţii de pe amplasamentul lucrărilor. De asemenea, va fi întocmită o analiză privind costurile şi beneficiile investiţiei, dar şi documentaţia aferentă procedurii de evaluare a impactului lucrărilor asupra mediului. Un alt punct din contractul de asistenţă tehnică va fi întocmirea studiului privind descărcările de ape uzate industriale şi a gestionării nămolului.
Contractul mai prevede acordarea de asistenţă tehnică din partea proiectantului pe durata execuţiei lucrărilor, în conformitate cu Legea 10/1995 privind calitatea lucrărilor în construcţii. Această etapă va include şi elaborarea dispoziţiilor de şantier, a detaliilor de execuţie şi a proiectelor de adaptare la teren, cu asigurarea examinării acestora de către verificatori tehnici atestaţi. Întocmirea acestei documentaţii este un pas premergător depunerii cererii de finanţare a proiectului din fonduri europene la organismul intermediar competent.