Politica si administratie

Apa Serv Valea Jiului îşi reduce costurile prin automatizarea unor obiective

Maximilian Gânju

Mai multe bazine de apă deţinute de operatorul de apă şi canal din Valea Jiului vor fi automatizate în urma unui proiect ce face parte din planul de eficientizare şi reducere a costurilor. Angajaţii care deservesc aceste capacităţi de producţie vor ocupa alte posturi.
Programul de reducere a costurilor derulat de SC Apa Serv Valea Jiului îşi propune ca mai multe subunităţi, cum sunt bazinele de apă, să fie modernizate. Multe dintre ele sunt deservite de doi-trei sau mai mulţi angajaţi care au productivitate scăzută. Practic, rolul acestora era doar de a le monitoriza şi păzi, iar acest lucru se poate face cu costuri mult mai mici. Aceşti angajaţi ar urma să ajungă în alte sectoare de activitate ale operatorului, acolo unde este lipsă de personal. „Am început să investim în modernizarea şi automatizarea anumitor obiective şi nu mai este nevoie să stea câte trei patru angajaţi, să se uite la ele. Aceştia vor ajunge pe teren, cei care doresc să muncească. Costurile cu personalul indirect productiv sunt ridicate la aceste obiective, iar economiile pe care le putem face automatizându-le sunt foarte mari. Oamenii nu rămân fără loc de muncă, să nu se înţeleagă greşit, ei vor ajunge să acopere acele posturi din producţie unde avem mare nevoie de personal“, a declarat Costel Avram (foto mic), directorul general al SC Apa Serv Valea Jiului.
Programul de eficientizare şi modernizare derulat de operator a adus o serie de beneficii, exemplu fiind şi cele două staţii de tratare a apei. Staţia Jieţ şi Staţia Valea de Peşti au permis Apa Serv Valea Jiului să funcţioneze în parametri normali, în momentul în care turbiditatea apei a fost extrem de mare. Modernizarea Staţiei de tratare Jieţ, cu o capacitate de 12.960 m3/zi, a permis operatorului să suplinească producţia dată şi de alte staţii, care încă nu sunt la fel de performante, exemplu fiind cea de la Taia, şi care au fost oprite pe perioada cu vreme extrem de rea.
„Atât estul, cât şi vestul Văii Jiului rămâneau fără apă potabilă, dacă nu s-ar fi investit în refacerea acestor obiective. Spun cu certitudine că populaţia Văii Jiului s-ar fi întors în perioada de dinainte de ‘89, când primea apă câteva ore pe zi. Am evitat acest lucru, iar utilitatea acestor investiţii se va vedea şi pe termen lung“, a mai declarat directorul general al operatorului de apă.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

LICITAŢIE

CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că un personaj din zo­nă, ajuns, cum se spu­ne cu sacii în căruță,…

o zi ago

Bulina albă

Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…

o zi ago

Când va fi SFINȚITĂ Catedrala Mântuirii Neamului: „Permanent deschisă închinătorilor”. Cât ne costă Catedrala

Catedrala Națională va fi sfințită du­mi­nică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecu­menic Bartolomeu I al…

o zi ago

Bulina neagră

Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…

o zi ago

Bătută măr de sărbătorile de iarnă

O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de săr­bătorile de…

o zi ago