Politica si administratie

Aparatul RMN de la spitalul din Deva, funcţional în câteva zile

Ieri, administratorul public al judeţului, Costel Avram, a anunţat că aparatul RMN achiziţionat de Guvernul României pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva, va fi funcţional în curând. În aceste condiţii, pacienţii de aici şi nu numai vor avea la dispoziţie un aparat de ultimă generaţie pentru investigaţii.

„Judeţul Hunedoara, Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva avea nevoie de acest aparat RMN. Consiliul Judeţean Hunedoara a făcut toate demersurile pentru ca acesta să poată funcţiona în cele mai bune condiţii. Probele sunt pe ultima sută de metri şi este o chestiune de zile până când aparatul va deveni funcţional“, a declarat Costel Avram.
Structura funcţională a spaţiului în care va funcţiona aparatul RMN va cuprinde: cabinet de investigaţii, cabină de comandă, spaţiu pentru pregătirea pacienţilor, spaţiu pentru pregătirea pacienţilor minori (care cuprinde o încăpere pentru anestezie generală şi pentru trezire), sală de aşteptare, grupuri sanitare, vestiar, birou pentru personalul medical şi un spaţiu de depozitare pentru produsele farmaceutice.
Aparatul de imagistică prin rezonanţă magnetică a fost achiziţionat de Ministerul Sănătăţii prin Acordul de împrumut încheiat cu Banca Mondială, în valoare totală de 250 de milioane de euro. Prin realizarea acestei investiţii, creşte semnificativ nivelul actului medical la spitalul din Deva, asigurându-se investigaţii de înaltă performanţă. (A.Năstase)

One thought on “Aparatul RMN de la spitalul din Deva, funcţional în câteva zile

  • Indicatiile explorarii RMN

    Capul si gatul: se pot detecta anevrisme, sangerari cerebrale, leziuni nervoase, accidente vasculare cerebrale, afectiuni ale ochiului, urechilor etc; Regiunea abdominala si pelvisul: poate depista leziuni ale aproape tuturor organelor abdominale si pelvine: ficat, pancreas, splina, rinichi, vezica, uter, ovare, prostata. Este un instrument folositor in diagnosticarea tumorilor acestor organe, infarctelor, infectiilor; Oasele si articulatiile: diagnosticheaza tumori osoase, fracturi, rupturi de tendoane si ligamente, infectii ale oaselor; Vasele de sange: exista o varianta de rezonanta magnetica numita Angio-IRM, specializata pe investigarea vaselor de sange si circulatiei. Este utila in depistarea cheagurilor (trombozelor), anevrismelor si altor afectiuni vasculare.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura