Politica si administratie

Aproape 100 de insule ecologice digitalizate pentru gunoi, în Deva

A fost semnat de către Ministerul Me­diului, Apelor și Pădurilor, con­trac­tul de finanțare pentru înființarea unui centru colectare deșeuri prin aport voluntar (C.A.V.) în municipiul Deva. Proiectul este finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), Componenta C3 – Ma­na­ge­mentul deşeurilor, Investiţia I1.

Deșeuri periculoase
Valoarea totală a proiectului este de 4.558.787 de lei, echivalentul a 926.677 de euro. Investiția va asigura colectarea separată a deșeurilor ce nu pot fi co­lec­tate în sistem door-to-door, respectiv deșeuri reciclabile și biodeșeuri ce nu pot fi colectate în pubelele individuale, precum și fluxurile speciale de deșeuri – deșeuri voluminoase, deșeuri de echi­pa­mente electrice și electronice, baterii uzate, deșeuri periculoase, deșeuri din construcții și demolări.
În aceleași locații
De asemenea, municipalitatea devea­nă a câștigat finanțare pentru constru­i­rea a 93 de insule ecologice digitalizate pentru colectarea separată a deșeurilor
Ministerul Mediului a anunţat că au fost aprobate 167 de cereri de finanţare de­puse de autorităţile locale pentru construirea de insule ecologice digi­ta­li­zate, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), în valoare totală de 579 de milioane de lei.
Ministrul Tanczos Barna a declarat că se vor finanța integral aceste insule eco­logice digitalizate care garantează eli­mi­na­rea în mare proporţie a mirosurilor ne­plăcute, a vandalizării, a aspectului ne­plă­cut pe care ţarcurile actuale îl au și în­deamnă la o colectare separată a de­șeurilor. Insulele ecologice digitalizate vor înlocui, în cea mai mare parte, actua­lele platforme de colectare a gunoiului menajer, urmând a fi construite în ace­leași locații. Valoarea eligibilă a acestui proiect este de 7.815.363 de lei (aproa­pe 1, 6 milioane euro).
„Obiectivul specific al acestui proiect este dezvoltarea unui management efi­ci­ent, prin suplimentarea capacităților de colectare separată, reutilizarea și va­lo­rificarea deșeurilor. Căutăm perma­nent soluții cât mai civilizate, cu impact scă­zut asupra mediului și a eliminării disconfortului cetățenilor. Construirea acestor insule digitalizate supraterane reprezintă soluția adecvată în vederea implementării colectării separate a de­șeurilor, controlului și monitorizării pa­ra­metrilor de calitate a mediului și cu im­pact direct asupra sănătății populației”, a declarat Nicolae-Florin Oancea (foto), primarul municipiului Deva.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

O fabrică de componente din plastic pentru industria auto se construieşte la Hunedoara

O nouă fabrică de componente din plastic pentru industria auto se va construi pe un…

13 ore ago

Bulina albă

Prof. univ. dr. ing. Sorin Mihai Radu, rectorul Universității din Petroșani Pentru că Universitatea din…

13 ore ago

Bulina neagră

Alexandru C., recidivist din Lupeni Pentru că a comis o tâlhărie la scurt timp după…

13 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Schimbare de șefie în capitala regiunii cu lăm­pașe, unde mai mulți șefi cu epoleți au…

13 ore ago

Proxeneți aruncați după gratii

Cei trei proxeneți, doi bărbați și o femeie, au sechestrat trei tinere și le-au obligat…

13 ore ago

Atenție, ni se pregătește o nouă pandemie. Tot făcută în laboratoare

Sezonul de îmbolnăviri de iarnă din China este mai puţin sever decât anul trecut, potrivit…

13 ore ago