Actualitate

Ardelean a concediat 59 de artisti

Nicolle Ebner

Ce n-au făcut alţii în “n” ani, a făcut noul director interimar al Teatrului din Deva (TMD), în câteva săptămâni de când a fost numit în funcţie.

Pe urmele bolnavilor închipuiţi
Preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, a decis să rupă în două pisica neagră ce bântuia prin Teatrul din Deva, iar directorul interimar Nelu Ardelean, a făcut-o cât baţi din palme, fără menajamente şi sentimentalisme inutile. Din 1 iunie, au fost concediaţi 39 din angajaţii Teatrului din Deva, iar şase au scăpat deocamdată de nota de lichidare, fiind în concediu medical. Însă, artiştii care în doi ani au jucat teatru mai mult în cabinetele medicilor decât pe scenă şi care au însumat peste 1.600 de zile de concediu medical, şi-au găsit naşul. Nelu Ardelean a trecut la verificarea celor care joacă rolul bolnavilor închipuiţi, mai ales că „am informaţii că trei sferturi dintre ei nu sunt bolnavi, ci «se tratează» cu bere prin barurile din centrul Devei”.

Cine-a rupt pisica-n două?
Ardelean mai spune că, odată cu concedierea celor 39 de angajaţi, au fost reziliate şi 20 de contracte de colaborare sau încheiate pe perioadă determinată, cu colaboratori din Bucureşti, Sibiu sau alte localităţi, şi pe care nu i-a văzut nimeni prin Deva. În schimb, conturile le-au fost încărcate în fiecare lună din banul public. Din această lună, salariile plătite lunar celor 65 de angajaţi ai Teatrului din Deva însumând 150.000 lei (1,5 miliarde lei vechi), se transformă în economii la bugetul judeţului. “Preşedintele Moloţ a luat cea mai bună decizie când a hotărât să rupă pisica în două. Eu am rupt-o şi, în acest moment, aducem o economie bugetului judeţean de 150.000 lei/lună, bani cu care se vor finaliza lucrările la sala de spectacole”, a menţionat directorul interimar al teatrului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura