Actualitate

Arestaţi la domiciliu, urmăriţi prin satelit

Cristina Ghenea

Începând din această toamnă, unii puşcăriaşi vor putea să-şi execute arestul preventiv acasă. Asta, deoarece Noul cod de procedură penală introduce monitorizarea prin satelit a celor care comit fapte mai puţin grave.

Un singur pas greşit declanşează alarma

Cum numai în filmele americane s-a mai văzut, iată că şi la noi, arestul la domiciliu va fi valabil începând din 1 octombrie, iar cei care se vor „bucura” de această măsură, vor fi strict monitorizaţi. Cu ajutorul unor brăţări dotate GPS, aceştia vor putea sta acasă, într-un perimetru stabilit de judecător. Pe toată durata anchetei şi a procesului, arestaţii nu vor avea voie să ia legătura cu victimele sau cu eventuali complici şi vor fi, de asemenea, obligaţi să se prezinte în faţa judecătorilor de câte ori li se cere acest lucru. În mod contrar, se declanşează o alarmă, iar pe ecranul brăţării apare un mesaj de avertizare.

Deţinuţii de la Bârcea nu testează brăţările

„În prezent, proiectul de monitorizare a arestaţilor, cu ajutorul brăţării cu GPS, se află în stadiu experimental, la câteva penitenciare din ţară”, a declarat comisarul şef Liviu Dumitru, şeful IPJ Hunedoara. Puşcăriaşii de la Bârcea Mare, însă, nu sunt supuşi testului. „Deocamdată, nu ne numărăm printre cele patru unităţi din ţară, în care se face proba brăţărilor. Asta, deoarece hunedorenii care primesc mandat de arestare preventivă sunt duşi în temniţele de la Aiud, iar aici, sunt închişi doar cei condamnaţi”, a declarat Gabriel Vesa, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bârcea Mare.

One thought on “Arestaţi la domiciliu, urmăriţi prin satelit

  • este o idee foarte buna, asa trebuie facut pana la ramanerea definitiva a solutiei din dosar,judecarea in starea de libertate.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura