Actualitate

Atenție la scrisorile primite pe e-mail și semnate de poliție. Nu răspundeți amenințărilor

O nouă metodă de înșelătorie, în care infractorii trimit scrisori falsificate prin e-mail, prezentându-se drept Poliția Federală, atrage atenția autorităților. Aceste mesaje pot ajunge la persoane fizice și companii și dau impresia provin de la autoritățile de aplicare a legii, dar în realitate, scopul lor este de a păcăli și de a fura informații confidențiale, scrie evz.ro.

Spionează datele personale
Aceste scrisori false conțin solicitări de informații personale sau financiare, pre­cum și link-uri sau atașamente peri­cu­loase, care pot conduce la com­pro­miterea securității și a datelor per­so­nale. Oficiul de Stat al Poliției Judiciare (LKA) și Centrul de Consiliere pentru Con­su­ma­tori din Renania-Palatinat atrag aten­ția asupra acestui pericol și recomandă ca oamenii să fie extrem de vigilenți în fața acestor tipuri de mesaje. Scrisorile primite pe e-mail arată foarte credibil, dar scopul este acela de a obține datele personale, parolele sau datele de pe card. Destinatarii sunt induși în eroare să contacteze o adresă de e-mail, iar prin acest demers, infrac­torii doresc să spio­neze datele per­sonale ale victimelor și să le înșele pen­tru a efectua plăți. Scrisorile sunt inti­tulate „Mandat pentru proceduri judi­ciare”. Destinatarii sunt amenințați cu diverse acuzații, inclusiv po­sibilitatea de a fi acuzați de posesie de porno­grafie infantilă, însoțite de man­date de arestare și amenzi uriașe de până la 550.000 de euro, pentru a-i de­termina să reacționeze rapid.

Nu plătiți sumele solicitate
Fiți precaut și nu răspundeți în grabă la astfel de scrisori sau e-mailuri care cer răspunsuri rapide și sunt însoțite de amenințări cu consecințe grave, precum închisoarea. În loc să acționați imediat, verificați informațiile la sediul local de po­liție sau la centrele de consiliere pen­tru consumatori. Fiți foarte atenți atunci când vi se solicită să furnizați informații personale, cum ar fi PIN-urile și TAN-urile. Nu răspundeți la astfel de mesaje de e-mail și, în nici un caz, nu plătiți sume de bani cerute în mod neașteptat sau suspect. Niciodată să nu deschideți atașamentele din e-mailuri neașteptate, deoarece acestea pot conține viruși sau malware (n.r.aplicație rău intenționată). De asemenea, evitați să faceți click pe linkurile din astfel de e-mailuri, deoarece pot conduce către site-uri false. Fiți precauți și protejați-vă de posibilele amenințări cibernetice.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura