Ca în fiecare an, salvamontiştii atrag atenţia, în special celor pasionaţi de drumeţii, că aceasta este perioada în care viperele ies din adăpost pentru a se împerechea, iar riscul de a le întâlni este foarte mare.
”Pentru că a venit primăvara, au ieşit şi viperele la împerechere. Probabilitatea de a le întâlni în această perioadă este foarte mare, dar nu trebuie să vă speriaţi. Vipera este un animal timid, care fuge de oameni. Peste 90 la sută din muşcături se întâmplă atunci când oamenii încearcă să le prindă, sau să le ia în mâna”, susţin salvamontiştii.
Am vrut să vedem dacă spitalele din judeţ au ser antiviperin. La Spitalul Judeţean din Deva, managerul Delia Băda susţine că unitatea are un stoc de nouă bucăţi de ser antiviperin, dar ele expiră în această lună. La Spitalul municipal din Hunedoara, managerul Radu Budae a declarat că există doar o fiolă de antidot al veninului de şarpe. ”Am solicitat Ministerului Sănătăţii înlocuirea a trei flacoane de ser antiviperin achiziţionate în 5 mai 2017 şi care au expirat în martie anul acesta. Însă, răspunsul primit a fost că CN Unifarm SA, singurul furnizor din ţară de ser antiviperin nu are pe stoc produsul respectiv. În aceste condiţii, am luat cu împrumut o bucată, de la spitalul devean, ca să avem în caz de urgenţă”, a declarat managerul Radu Budae. România importă serul respectiv de la un producător din Polonia, iar CN Unifarm este singurul distribuitor. La spitalul din municipiul Petroşani, managerul Alin Vasilescu a spus că are în stoc serul antiviperin. ”Oricum, în ultimii ani, am avut doar două sau trei persoane muşcate de viperă”, a afirmat dr. Vasilescu.
Mai mulți bărbați din comuna Ilia, membri unei bande, au furat mai multe animale dintr-o…
Nu unul ci patru judecători de la ICCJ au judecat dosarul și au dat aceeași…
Șușotesc gurile rele prin târg că o duduie care le face viața grea salariaților săi…