Automobilele BMW achiziționate de Ministerul Afacerilor Interne au intrat în posesia Poliției Române. Mașinile au fost recepționate ieri dimineață și urmează să fie transferate, mai departe, în dotarea secțiilor de poliție din întreaga țară. În județul nostru, două asemenea autoturisme vor ajunge la Poliția Rutieră, potrivit celor declarate de comisarul șef Bogdan Nițu.
Aproape 20 de milioane de euro
Autovehiculele BMW achiziționate de Ministerul Afacerilor Interne au fost recepționate de reprezentanții Poliției Române. Firma Automobile Bavaria a livrat cele 600 de mașini BMW care vor fi folosite, de acum înainte, de polițiști în cadrul acțiunilor pe care le vor desfășura. Contractul este în valoare de 98 de milioane de lei, respectiv aproape 20 de milioane de euro, iar procedura de achiziție a stârnit numeroase controverse. „Astfel, a fost semnat un acord cadru, pentru un minim de 300 și un maxim de 600 de autoturisme marca BMW, seria 3, 4×4, la un preț per unitate de numai 32.000 de euro, fără TVA, având în vedere că prețul de catalog este de peste 38.600 de euro, fără TVA”, susținea Poliția, într-un comunicat de presă cu privire la această achiziție.
Achiziție controversată
În luna septembrie a anului trecut, Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) a anunțat că va cumpăra 600 de autoturisme noi care vor intra în dotarea Poliției Rutiere. Noile vehicule urmau să înlocuiască vechile Dacii Logan. La momentul respectiv, IGPR a precizat că a fost organizată o licitație pentru achiziția celor 600 de mașini cu dotări speciale care a fost atribuită reprezentanței BMW din România, Automobile Bavaria. Șefii poliției precizau că este vorba despre mașini BMW seria 3, a căror preț de achiziție a fost de 32.000 de euro per bucată, fără TVA, sub cotația de catalog, de 38.000 de euro. Astfel, a fost semnat un acord cadru, pentru achiziția a minim minim de 300 și maxim de 600 de mașini BMW Seria 3, 4×4, având toate dotările specifice muncii de poliție, estimate la aproximativ 4.000 de euro. Sindicatul polițiștilor, Europol, susținea că este vorba de o licitație cu dedicație, dat fiind că specificațiile tehnice au fost făcute ca să se plieze doar pe acest tip de vehicul. Iar de aici a izbucnit un scandal politic care a dus până la președintele Klaus Iohannis. Acesta a fost acuzat direct, dat fiind relația de prietenie cu omul de afaceri Michael Schmidt Horst, unul dintre administratorii Automobile Bavaria. În acest caz a fost demarată și o anchetă la nivelul Parchetului European, dar și a DNA. Poliția Română a precizat că „a pus la dispoziția Parchetului European toate documentele relevante cu privire la această achiziție”.
Mai mulți bărbați din comuna Ilia, membri unei bande, au furat mai multe animale dintr-o…
Nu unul ci patru judecători de la ICCJ au judecat dosarul și au dat aceeași…
Șușotesc gurile rele prin târg că o duduie care le face viața grea salariaților săi…