Adriana Năstase
Infrastructura rutieră din zona Geoagiu a fost modernizată printr-un proiect finanțat din fonduri europene. Lucrările au fost finalizate cu 3 luni mai devreme decât era prevăzut în contract.
Pentru cetățeni
Ieri, 26 ianuarie 2023, au fost recepționate lucrările executate pe cei 11,5 km ai lotului 3 din cadrul proiectului amplu de modernizare a infrastructurii rutiere pe Culoarul Trafic Mureș Nord. Este vorba despre sectorul DJ 705: DN 7 – Geoagiu – Balșa – Almașu Mic de Munte – limită județ Alba, tronsonul DN 7 – Geoagiu – intersecția cu DJ 705H km 0+000 – 8+905 și DJ 705H: DJ 705 (km 8+905) – Geoagiu Băi, tronsonul intersecție DJ 705 – Geoagiu Băi (sens giratoriu) km 0+000 – 2+392. „Astăzi (n.r.-ieri) inaugurăm unul dintre cele trei tronsoane are Culoarului Trafic Mureș Nord, realizat din fonduri europene. Este o mândrie pentru noi că am putut să realizăm acest proiect, este o mândrie și pentru constructor că a terminat cu foarte mult timp înainte de termen și îi felicit pentru acest lucru. Cârcotașii spuneau că nu vom face acest drum, acum trebuie să-și înghită limba. Mulțumesc conducerii ADR Vest și specialiștilor din această instituție care ne-au sprijinit. Tot ceea ce facem este pentru cetățeni și pentru cei care vor veni să viziteze Stațiunea Geoagiu Băi”, a declarat Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara.
Și două poduri reabilitate
„Mulțumesc domnului președinte Laurențiu Nistor pentru că, împreună cu echipa de la Consiliul Județean Hunedoara, a onorat această promisiune care vine în sprijinul cetățenilor orașului Geoagiu și al turiștilor care ne vizitează în special în sezonul estival”, a declarat Vasile Cărăguț, primarul orașului Geoagiu. Principalele lucrări executate au vizat îmbunătățirea elementelor geometrice și consolidarea structurii rutiere prin refacerea și completarea structurii rutiere în zonele cu defecțiuni, realizarea sistemului rutier în soluții tehnice cu 2 straturi noi de mixturi asfaltice, în conformitate cu standardele în vigoare și traficul rutier, amenajarea intersecțiilor cu drumurile laterale doar în limita cadastrală a drumului județean proiectat, amenajarea de podețe la drumuri laterale unde nu este asigurată continuitatea scurgerii apelor în lungul drumului; refacerea semnalizării rutiere și amenajarea de parapete de siguranță. De asemenea, au fost reabilitate două poduri.
Contractul de execuție a fost semnat la începutul lunii iunie 2021 între Consiliul Județean Hunedoara și asocierea formată din SC PROACTIV SRL – lider și SC OPR ASFALT SRL și OBRAS PUBLICAS Y REGADIOS S.A și SC METALPROD WEST SRL, valoarea lucrărilor la recepție fiind de 40,5 milioane de lei.
Reamintim că obiectivul principal al proiectului este modernizarea și reabilitarea (pentru îmbunătățirea parametrilor relevanți, creșterea vitezei, siguranței rutiere, portanței etc.) a 70,138 km de drumuri județene care asigură conectivitatea cu rețeaua TEN-T (Autostrada A1 și magistrala CF 200 Curtici-Arad-Simeria).
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…