Categories: Sport

Au „ochi” şi pentru performanţele viitorului

Cele mai bune 20 de gimnaste cu vârste între 9 şi 11 ani din ţară se află într-un cantonament de pregătire la CNS CSS „Cetate” Deva, sub comanda antrenoarei Lotului Naţional de Junioare, deveanca Liliana Cosma.
Adrian Liga, directorul clubului devean, consideră că acest cantonament şi altele de acelaşi fel, la diverse discipline sportive, care au loc în această vară, în diverse locaţii din ţară, demonstrează că Ministerul Tineretului şi Sportului investeşte în premieră în sportivii viitorului.
Deva, „loboratorul” gimnasticii româneşti
Prezenţa la Deva a celor mai promiţătoare gimnaste din România pentru a fi evaluate şi şlefuite în recunoscutul laborator de la poalele cetăţii nu este o noutate pentru oficialii clubului devean. Aproape an de an, generaţii de gimnaste „fragede” fac stagii de perfecţionare la Deva. La finalul lor, cele mai bune rămân în pregătire cu Lotul Naţional de Junioare de aici, iar cele care mai trebuie să „acumuleze” se întorc la cluburile lor de provenienţă. „Din 11 iulie, găzduim la club un cantonament al junioarelor IV, cele care vor reprezenta viitorul gimnasticii româneşti. Sunt prezente 20 de gimnaste care au fost nominalizate de Federaţia Română de Gimnastică şi 10 antrenori de la cluburile lor de provenienţă. Toţi lucrează sub comanda Lilianei Cosma, antrenoarea coordonatoare a Lotului Naţional de Junioare de aici, de la Deva. Pe lângă cele două antrenamente zilnice, micuţele gimnaste se îmbogăţesc şi graţie atmosferei şi tradiţiei de la Deva şi a faptului că asistă şi la pregătirea actualelor componente ale Lotului Naţional al României”, a spus Adrian Liga.
Strategie nouă şi sănătoasă
Dincolo de importanţa cantonamentului de la Deva cu care gimnastica este relativ obişnuită, Adrian Liga, directorul CNS CSS „Cetate”  Deva, a dorit să remarce o nouă şi sănătoasă strategie a Ministerului Tineretului şi Sportului. „Nu ştiu ce s-a întâmplat la minister sau cine este responsabil, dar este pentru prima dată de peste 10 ani când pare să existe o strategie prin care se acordă atenţie şi viitorilor performeri. Gimnastele şi antrenorii aflaţi aici în cantonament simt că cineva are grijă de ei. Acelaşi sentiment îl au şi alţi sportivi tineri şi tehnicienii lor, întrucât am aflat că astfel de cantonamente ca acesta al gimnasticii de la Deva se desfăşoară şi în alte locaţii din ţară, la alte discipline sportive. Chiar şi unii sportivi legitimaţi la clubul nostru, de la secţiile de judo sau lupte libere, se află în astfel de stagii centralizate de pregătire. Am înţeles că toate aceste cantonamente fac parte din cadrul unui program olimpic şi sper ca Ministerul Tineretului şi Sportului să permanentizeze acest program, deoarece ar fi foarte benefic sportului şi performanţelor”, a comentat Adrian Liga. Cantonamentul gimnasticii care se desfăşoară la Deva se va încheia în data de 31 iulie, după 20 de zile de pregătire intensă. (C. Marinuţ)

MesagerulHunedorean

Recent Posts

LICITAŢIE

CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că un personaj din zo­nă, ajuns, cum se spu­ne cu sacii în căruță,…

2 zile ago

Bulina albă

Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…

2 zile ago

Când va fi SFINȚITĂ Catedrala Mântuirii Neamului: „Permanent deschisă închinătorilor”. Cât ne costă Catedrala

Catedrala Națională va fi sfințită du­mi­nică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecu­menic Bartolomeu I al…

2 zile ago

Bulina neagră

Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…

2 zile ago

Bătută măr de sărbătorile de iarnă

O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de săr­bătorile de…

2 zile ago