MESAGERUL HUNEDOREAN l-a întrebat pe edilul şef al reşedinţei de judeţ, Florin Oancea (foto), cum stăm la capitolul atragere de fonduri europene?
Primarul Devei a susţinut în repetate rânduri că banii europeni sunt importanţi, iar oraşe precum Oradea, Timişoara şi Cluj Napoca au reuşit cu fonduri de la UE să se dezvolte foarte mult. Va reuşi Deva să le ajungă din urmă? Florin Oancea spune că da. Deci, astăzi, vom afla de la primarul Devei care este situaţia cu fondurile europene pentru municipiul nostru.
– Domnule primar, aţi semnat mai multe proiecte de investiţii pentru deveni. Despre ce este vorba?
– Este adevărat şi am o mare satisfacţie când începem un nou proiect. Indiferent cu ce bani. Important este, o spun din nou, să dezvoltăm oraşul. În ceea ce priveşte proiectele semnate, cu finanţări nerambursabile din fonduri europene structurale şi de investiţii, avem deja 16 contracte semnate în acest caz. Este vorba de reabilitarea clădirilor şi echiparea infrastructurii educaţionale a Colegiului Naţional Pedagogic „Regina Maria“, a Şcolii gimnaziale „Andrei Şaguna“, creşterea eficienţei energetice a blocurilor 13A de pe str. Mihai Eminescu, B, de pe bdul Decebal, P5, Strada Titu Maiorescu, M2, de pe Aleea Crizantemelor, M1, Aleea Crizantemelor, P3, Aleea Moţilor şi încă altele. Tot la capitolul creşterea eficienţei energetice intră şi clădirile în care funcţionează Colegiul Naţional Decebal, de pe str. Oituz.
– Ştim că sunt şi proiecte evaluate aflate la ministerul de resort şi care se află în faza precontractuală. Ce ne spuneţi despre acestea?
– Avem trei asemenea proiecte depuse. Unul este în valoare de peste două milioane de lei, Creşterea eficienţei energetice a blocului de locuinţe D de pe bdul Iuliu Maniu, altul de 23 de milioane de lei, Reabilitarea zonei urbane Dealul Cetăţii Devei, monument al naturii şi istoric cu valoare turistică ridicată din municipiul Deva – Refuncţionalizarea incintei I şi al treilea proiect, Optimizarea proceselor în concordanţă cu strategia pentru consolidarea administraţiei publice la nivelul municipiului Deva, cu o valoare de aproape patru milioane de lei.
– Primăria Deva a depus şi proiecte prin Axa 4 a POR 2014-2020. Câte sunt şi care este situaţia cu ele?
– Da, sunt depuse 11 proiecte pe Axa 4 POR 2014-2020, cu o valoare totală de aproximativ 175 de milioane de lei. Amintim investiţiile de regenerare fizică, economică şi socială a comunităţii marginalizate Zona Aleea Streiului şi crearea unui centru de zi pentru servicii de asistenţă comunitară, reorganizarea spaţiului urban din zona Poşta Veche – Piaţa Victoriei – Parc I.C. Brătianu şi fomrarea lui în zonă pietonală/semipietonală, amenajare zonă pietonală centrul istoric, cu o valoare de peste 21 de milioane de lei, construirea traseului pentru biciclişti pe Bulevardul Decebal, Bulevardul 22 Decembrie şi zona adiacentă.
STIMAȚI CONCETĂȚENI ROMÂNI Mă adresez fiecăruia dintre Domniile Voastre deoarece țara noastră, a fiecăruia în…
Mai mulți bărbați din comuna Ilia, membri unei bande, au furat mai multe animale dintr-o…
View Comments
Nici nu am mai avut nervi să citesc articolul care se repeta a nu stiu cata oara,numai minciuni din nou.Ne comparăm cu orașele mari ????? Până când în administrația publică locală există numai pupincuristi si angajati pe criterii politice care habar nu au să deschidă un computer ,Nu avem cum să progresam.Asta este ne meritam soarta. ( PNL = PMP = MINCIUNI)
Florin Oancea, eu zic sa isi i-a adio de la funcția de primar. Nu e bun de nimic. Oricum va pierde in 2020.
Pesedeii, v-a pus tractoristul sa mancati rahat p-acilea ?
Doamne ajuta sa se realizeze toate proiectele! Dat totuși Florin , nu zici nimic de Sala Polivalenta noua de 5000 locuri, unde va fii, când va fii ridicată si finalizată? Nici de piscina olimpia din Deva de lângă Aqualand? Nimic despre nodul de la Santuhalm care va lega A1 de Deva si HUNEDOARA?! vrem detalii si dacă se poate fapte , nu vorbe ! Sportul , sănătatea si deplasarea cu mașina sunt pe primul loc pr deveni!