Axis Emergency nu înseamnă doar un serviciu de ambulanţă
La doar un an de zile de la apariţia sa pe piaţa de profil, compania Axis Emergency îşi face loc, încet, dar sigur, între prestatorii de servicii medicale de urgenţă şi de transport sanitar din judeţul Hunedoara.
Intervenţii în situaţii de urgenţă
„Pe lângă autospecialele pe care le avem în dotare pentru asigurarea serviciilor medicale în cadrul unor situaţii de urgenţă, firma mai dispune şi de echipaje de intervenţie pentru stingerea incendiilor, dar şi de o autospecială FRAP (n.r. – autospecială complexă de intervenţie, descarcerare şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă, al cărei nume provine de la Fire, Rescue, Ambulance, Person)”, a declarat Ionuţ Rudeanu, administratorul firmei.
Contract încheiat şi cu CJAS…
Cu 12 autovehicule dedicate serviciilor medicale, firma privată asigură hunedorenilor consultaţii la domiciliu, transport sanitar asistat sau neasistat sau intervenţia într-o situaţie de urgenţă. „Putem oferi orice înseamnă serviciu medical şi transport sanitar, nemedicalizat, de sânge, sau de derivate de sânge, precum şi consultări la domiciliu”, precizează Ionuţ Rudeanu. Aceste servicii pot fi gratuite, sau pot fi oferite contracost. De exemplu, de gratuitate pot beneficia persoanele netransportabile. Dacă acestea au nevoie să fie deplasate în vederea efectuării unui tratament sau a unei expertize medicale, pot apela la Axis Emergency, pe numărul dispeceratului – 021.9294. Serviciul este gratuit dacă pe biletul de trimitere, medicul de familie a specificat că pacientul nu se poate deplasa fără ajutor.
De asemenea, atunci când apelezi numărul unic de urgenţă 112, ambulanţa trimisă de către dispecer ar putea fi chiar una de la Axis. Asta, deoarece firma are contract încheiat cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), potrivit căruia este obligată să acorde aceste servicii la solicitare. „Contractarea pentru urgenţe medicale prespitaliceşti, cu Axis Emergency, s-a făcut în iulie 2011 şi potrivit contractului, CJAS are obligaţia de a deconta serviciile efectuate, în limita sumei alocate, de 323.891,22 lei, pentru anul în curs”, a declarat Ovidiu Bîndea, directorul economic al CJAS Hunedoara.
… şi cu Spitalul Judeţean
De asemenea, compania mai are contract încheiat şi cu Spitalul Judeţean, din Deva. Astfel, de câte ori este nevoie, Axis Emergency pune la dispoziţia unităţii spitaliceşti maşini care efectuează transport sanitar nemedicalizat. „Folosim serviciile respective pentru transportarea pacienţilor la Petroşani, de exemplu, dacă este nevoie de efectuarea unui examen RMN, sau la Hunedoara, pentru investigaţii realizate cu ajutorul computerului tomograf. Lunar, în jur de 200 de astfel de transporturi sunt efectuate la Hunedoara, şi în jur de 20, la Petroşani”, a declarat Silviu Didilescu, managerul Spitalului Judeţean Deva. Pentru asta, spitalul plăteşte între 8.000 şi 10.000 de lei, pe lună.
Apoi pacienţii pot beneficia, contracost, de o serie largă de servicii pentru cazuri de urgenţă sau nevoi speciale, printre care şi de acordarea unor îngrijiri medicale efectuate la domiciliu, apelând numărul dispeceratului firmei Axis Emergency, 021.9294, care este în serviciu non-stop.
Nu se da spor de noapte la Axis Corporate Security
Nu apelati la servicile acestei firme sant f obraznici se comporta f urat cu pacientul ,si nu aveti nici un comfort in ambulanta ,poti sa ingeti de frig sau sa mori de cald nui intereseaza ,numai de comfortu lor ,ocoliti serviciile lor .