Păşunile şi pădurile reprezintă pentru multe comune din judeţ o sursă anuală de venit. Răchitova este una dintre administraţiile locale care direcţionează banii încasaţi către pietruiri de drumuri agricole şi alte investiţii care se impun.
„Deţinem în jur de 2.700 de hectare de fond forestier, care e dat în administrarea şi paza celor de la Ocolul Silvic Valea Densuşului. De fapt, comuna noastră are circa 46 la sută din suprafaţa administrată de Ocol. Vindem către agenţi economici, prin licitaţie, masă lemnoasă, încasând nişte bani la bugetul local. Spre exemplu, în 2013, am încasat peste 300.000 de lei. În anul curent am întârziat însă cu licitaţia, din cauza amenajamentului silvic, care ne-a fost comunicat mai târziu. Totodată, mai avem păşune comunală care a rămas în administrarea noastră şi în 2014. De la anul, trebuie să o concesionăm asociaţiilor de crescători de animale, potrivit reglementărilor legale. Avem 300 de hectare şi pot spune că subvenţiile de la APIA ne-au ajutat foarte mult. Banii încasaţi pentru întreţinere au fost direcţionaţi către curăţări de păşune şi pietruiri de drumuri agricole. Se adună în jur de 600.000 de lei pe an. Tot din banii pe păşuni am achiziţionat un tractor şi un buldoexcavator, pentru a putea interveni în cazul şanţurilor şi a drumurilor, atunci când e nevoie”, a arătat Eugen Băiconi (foto), primarul din Răchitova.
Guvernul a stabilit data alegerilor prezidenţiale, pe 4 și 18 mai 2025. Perioada electorală începe…
Vorbesc gurile rele că un personaj de la noi vrea cu tot dinadinsul să ajungă…
Primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, a fost ales, ieri, vicepreşedinte al Asociaţiei Municipiilor din România…
Geanina Ianc, directorul general al DGASPC Hunedoara Pentru că răspunde întotdeauna la solicitările cetățenilor, fiind…
M.P., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată, deveanul fiind acuzat de…
În contextul actual al amenințărilor cibernetice, Poliția Română a identificat o tendință de înșelăciune care…