Femeia a fost înșelată prin cunoscuta metodă ”Accidentul” și a trimis în conturile escrocului toți banii pe care-i economisise, respectiv 4.000 de lei și 500 de euro. Anchetatorii au dat de urma individului și l-au pus sub acuzare pentru comiterea infracțiunii de înșelăciune.
I-a spus că ginerele ei a făcut accident
Judecătorii din Deva n-au putut să-l condamne pe individ pentru infracțiune întrucât că n-au fost suficiente probe. Magistrații Curții de Apel Alba Iulia au arătat că individul a participat la comiterea infracțiunii. ”Persoana vătămată a fost sunată de către persoana necunoscută și i-a spus că ginerele său a avut un accident de circulație, că a lovit un copil care este în stare gravă, motiv pentru care l-a trimis cu elicopterul la București. (…) Persoana necunoscută a întrebat-o câți bani are în casă, pentru că este nevoie de bani pentru operația copilului. Persoana vătămată a luat suma de 4.000 lei și 500 euro din casă și a plecat la bancă pentru a depune banii în contul indicat de persoana necunoscută”, se arată în dosar. La unitatea bancară din Simeria, angajata i-a spus bătrânei că nu poate depune o sumă așa de mare, așa că femeia și-a chemat o fiică pentru a face două depuneri în contul escrocului. O altă fiică a femeii și-a dat seama că este o înșelăciune.
Fără multe dovezi
Escrocul a fost identificat și nu a recunoscut acuzațiile la audieri. Victima și fiica ei n-au putut da nici un fel de relații care să probeze că individul le-a escrocat, iar anchetatorii n-au reușit să obțină alte probe care să demonstreze că suspectul a comis fapta. „Astfel, singura probă ce ar incrimina inculpatul privind ridicarea sumelor de bani trimise este răspunsul Western Union în care se găsesc detaliile tranzacțiilor, unde la destinatar apare numele inculpatului cât și CNP-ul acestuia, însă nu există alte date pentru a stabili cu certitudine acest aspect, nefiind administrate alte probe în cauză din care să rezulte identitatea dintre persoana inculpatului și cea care a ridicat efectiv sumele de bani, precum imagini video din momentul ridicării, declarația persoanei care a eliberat aceste sume de bani ori recunoașterea după un set de fotografii în care să se afle și cea a inculpatului”, se arată în dosar. Judecătoria Deva l-a achitat pe individ, iar procurorii au făcut apel. Curtea a reținut doar o participație a suspectului la comiterea presupusei infracțiunii de înșelăciune, prin prisma faptului că ar fi ridicat banii trimiși de persoana vătămată, dar nu în calitate de autor, ci de complice. Instanța a admis apelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva și l-a găsit vinovat pe individ pentru complicitate la înșelăciune, dar n-a putut dicta o condamnare întrucât a intervenit prescripția. (M.Gânju)
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…